1 Nisan |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
1 Nisanarkadaşlar yarın 1 Nisan şakalanmayıp şakalamanız dileğiyle unutulmayan 1 Nisan şakaları 1) 1 Nisan 2006 tarihinde Kadıköy-Beşiktaş seferini yapan vapura binen Murat Alas, ”üzerinde bomba olduğunu” söyledi Şakacı, vapur iskeleye yaklaşınca gözaltına alındı ve 2 Nisan’da tutuklandı 23 yaşındaki seyyar satıcı ve müzisyen, savunmasında "Aklıma nereden geldi bilmiyorum Keşke yapmasaydım Yolculara ’üzerimde bomba var, pimi çeker patlatırım’ dedim Elimde, bir şey yoktu Daha sonra da ’Bu da size 1 Nisan şakası olsun’ dedim Gülenler oldu Sadece bir bayan ağladı" dedi Alas’ı önce 2 yıl hapse çarptıran 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın suçunu ikrar etmesi nedeniyle cezasını 1 yıl 8 aya indirdi 2) 1957 yılında BBC’nin saygın haber programı ”Panorama”, ılık geçen kış nedeniyle ağaçlarda artık spagetti yetişmeye başladığını duyurdu Bunun ardından köylülerin artık ağaçlardan spagettinin hasadını yapmaya başladığı açıklandı Bir anda televizyon kanalına telefon yağmaya başladı, tüm izleyiciler kendi spagetti ağaçlarını nasıl yetiştirebileceğini soruyordu Telefonu açan BBC yetkilileri de ’bir kutu domates soslu spagettiyi ekin ve tutması için dua edin’ yanıtını veriyordu Sonunda bunun bir şaka olduğu anlaşıldı |
|