Avazım çıktığınca... |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Avazım çıktığınca...HADİSLERDEN -Bir kişideki en kötü huylar: Korkaklık ve Cimriliktir -İnsanların kıymetini bilmediği iki servet vardır: Sağlık ve Zaman -Dünyada bir garib yolcu ol ve kendini ölmüş gibi düşün! -Gerçek pehlivan başkalarını değil, kendi nefsini yenendir -İyilik hazinelerinden biri, başa gelen felaketleri gizlemektir -Kendisine layık gördüğünü sana layık görmeyenin dostluğunda hayır yoktur HzMUHAMMED [sav] |
Avazım çıktığınca... |
06-22-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Avazım çıktığınca...AMİGO ve TARAFTAR Takımınının kazanması için taraftarları coşturmaya çalışan, ama sırtı futbol sahasına dönük olduğu icinde maçı seyredemeyen amigoya sordum: Taraftarları coştururken arkan sahaya dönük oluyor, maçı hiç seyredemiyorsun? Bana şu cevabı verdi: O kadarı bana yetiyor Taraftarları zafere inandırmak bana yetiyor Cünkü inançtan yoksun taraftar, takıma kazanacağı maçı da kaybettirir Paulo CHELCO |
Avazım çıktığınca... |
06-22-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Avazım çıktığınca...CAHİL ve AYDIN Bu toplumda ‘biliyor olmak’ mutlak surette bir haksızlığa maruz kalmak demektir Çünkü bilgi borçlandırır, ‘anlamak’ zorunda bırakır Cahil, acıma duygusu uyandırır Yıkıcılığı bağışlanır Bu, onların lüksüdür Oysa, aydın, bilgilenmek gibi bağışlanmaz bir suçtan müebbeden mahkûm edilmiştir Bastığı yerde ot bırakmayan cahili vicdanının demir parmaklıkları arasından seyreder Alev ALATLI |
|