Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
içli, köfte

İçli Köfte

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Köfte




İçi İçin:
½ Kg Yağlı Kıyma
5 Adet Soğan (ince doğranmış)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Pulbiber
100 gr Ceviziçi
1 Paket Margarin
Yeterince Tuz
Dışı İçin:
½ Kg İki Kere Çekilmiş Yağsız Kıyma
250 gr İnce Bulgur
Biraz Tuz
1 Adet Rendelenmiş Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
Sos İçin:
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Tatlı Kaşığı Salça
15 Su Bardağı Su
Tuz

HAZIRLANIŞI :
Önce içli köftenin içini hazırlayalım Bir tencerede yağ tuz soğan ve kıymayı kavuralım Soğanlar sararınca biberleri ve ceviz içini ilave edelim Bir müddet hepsini kavuralım Daha sonra ocaktan indirip soğumaya bırakalım Şimdi dış malzemeyi hazırlayalım Tüm malzemeyi karıştıralım Karışımı macun kıvamına gelinceye kadar yoğuralım(Yoğururken elinizi suyla sürekli ıslatın)
Dış eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım Şekilde gördüğünüz gibi dış eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim
Donmaya bıraktığımız iç malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar alıp içine koyalım ve yuvarlayıp kapatalım Tencerede yağı eritelim Salça ve su ilave edelim Kaynayınca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haşlayalım




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.