1 orta boy karnabahar, çiçeklerine ayrılıp tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanmış
köfte malzemeleri:
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yumurta akı
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
pul biber
dereotu
ayrıca:
sarımsaklı yoğurt
hazırlanması:[*]Geniş bir kapta bulgura kaynar suyu döküp üzerini kapatın[*]20 dakika sonra -bulgurlar kabarınca- diğer köfte malzemeleriyle karıştırıp, yoğurun[*]Karışımdan küçük toplar yapıp dağılmamaları için buzdolabında 15-20 dakika bekletin[*]Daha sonra köfteleri kaynar suda 3-4 dakika haşlayın Haşladıklarınızı sudan alıp servis tabağına koyun[*]Haşlanmış karnabaharları ve köfteleri üzerlerini kaplayacak kadar sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alın[*]Üzerini pul biber ve dereotu ile süsleyip servis yapın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.