Balkabağı Tatlısı |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabağı TatlısıMALZEMELER 2 kilo balkabağı 3 bardak toz şeker 1 bardak dövülmüş ceviz HAZIRLANIŞI Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun Çekirdeklerini çıkarın Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin Kabakların üstüne toz şekerini serpin Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yokturBir bardak su yeterlidir Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin Altını kapatıp ateşten çekin Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz |
|