Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deyimler

Deyimler

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Deyimler

Aba altından değnek göstermek: Sakin, yumuşak görünmekle birlikte karşısındakini gizliden gizliye korkutmak"Sakın onlara aba altından değnek göstermeye kalkma, yoksa kaçırırsın"

Abacı, kebeci, ara yerde sen neci?: "Tamam, ilgililer bu işe karışabilirler, ama sen neci oluyorsun" anlamında kullanılır

Abayı yakmak: Gönül verip âşık olmak, tutulmak"Türkmen kızına abayı yakalı beri, sazı elinden düşürmez oldu"

Abbas yolcu: 1 Yola çıkmaya kesin kararlı"Abbas yolcu! Daha fazla oyalamayın" 2 Ölmek üzere (olan) "Komaya girdi, abbas yolcu mu ne?"

Abesle iştigal etmek: Yersiz, yararsız, boş ve anlamsız şeylerle vakit geçirmek"Şu yaşa geldin, ama abesle iştigal etmekten vazgeçmedin"

Abuk sabuk konuşmak: Düşünmeden, birbiriyle ilgisi olmayan, tutarsız, saçma sapan söz söylemek "Yeter artık, abuk sabuk konuşmalarına daha fazla dayanamayacağım"

Ecel aman verirse: Ölmezsem, ömür yeterse"Ecel aman verirse torunumu da görürüm"

Ecel teri dökmek: Çok korkmak, heyecan içinde bulunup terlemek, korku ve bunalım içinde olmak"Köprüden geçerken ecel terleri döktüler"

Eceli gelmek: Ölmek, sonu gelmek, yok oluş vakti gelmek"Herkesin eceli gelecek ve bu dünyadan göçecek"

Eceline susamak: Ölümüne yol açacak kadar tehlikeli işlere girişmek"Bırak o silâhı elinden, eceline mi susadın sen?"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com