Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsili, pilav

Hamsili pilav

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili pilav




MALZEMELER
1 kg hamsi (ayıklanmış)
400 gr pirinç
2 orta boy soğan
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Maydanoz
Kırmızı pul biber
Karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağı
1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Servis tepsisini önce yağlayalım Sonra ayıkladığımız hamsiyi düzgün bir şekilde alt kısmına ve yanlara dizelim Tamamlandıktan sonra soğanı ince ince doğruyoruz Pirinci yıkadıktan sonra soğana ilave edelim, maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı yıkayarak bu malzemelere ilave edelim Bir miktar hamsiyi bölerek bu karışıma ilave edelim Birbirine iyice kanştırıp tuzunu da katarak hamsilerin üzerine döşeyelim Daha sonra tepsinin yanlarındaki hamsileri elimizle diziyoruz Kalan hamsileri pilavın üzerine iyice yerleştiriyoruz Açık yer kalmayacak şekilde üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ediyoruz Suyunu da koyup kısık ateşte pişirelim


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.