Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, fırında, kişilik, pilav

Fırında Etli Pilav (6 Kişilik)

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Etli Pilav (6 Kişilik)




MALZEMELER
3 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
150 gr Kuzu Kuşbaşı
100 gr İnce Kıyılmış Mantar
2 Soğan
2 Domates
1 Fincan Süt
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz
Tart malzemesi:
2 Su Bardağı Un
100 gr Margarin
2 Yumurta
1 Limon Suyu
Tuz


HAZIRLANIŞI
Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın
Diğer tarafta yıkanmış pirinci yağda kavurup 3 su bardağı et suyu ile 10 dak pişirerek pilavı hazırlayın Soğuyan iç malzemesini pilava ekleyin
Tart hamurunu hazırlamak için önce yumurta ile unu karıştırıp limon suyu, tuz ve margarini ekleyin Su ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın Hamurun yarısını merdane ile açarak altı hafifçe yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin
Pilavı hamurun üzerine yayıp kalan hamurla üstünü kapatın Süt ve sıvıyağı karıştırıp üzerine sürün ve fırında 20-25 dakika pişirin
Not: Dilerseniz milföy hamuru veya iki yufka kullanarak aynı tarifi uygulayabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.