Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dible, fasulyeli, pilav

Dible (Fasulyeli Pilav)

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dible (Fasulyeli Pilav)




MALZEMELER
1 kg fasulye
1 su bardağı pirinç
3 adet orta büyüklükte soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 adet küçük domates
1 çorba kaşığı tereyağ
pul
biber
karabiber

HAZIRLANIŞI
Taze fasulye küçük küçük doğranır Soğanlar piyazlık doğranır Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur Faulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul
biber konur Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır Pişme süresince ara sıra karıştırılır Pirince tavada zeytinyağ iyice
yakılır, üstüne dökülür Pilav gibi demlenmeye bırakılır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.