Bademli ve Üzümlü Pilav |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli ve Üzümlü PilavMALZEMELER 400 gr Pirinç 100 gr margarin 50 gr Badem 50 gr Kuru üzüm 1 tatlı kaşığı Tuz 2 bardak Et suyu HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın Pirinci 2 saat ıslatın Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın Bademi küçük bir kaba koyun Üzerini örtecek kadar su ilave edin Orta ateşte birkaç dakika kaynatın Kabı ateşten alıp, suyu süzün Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin Kabuklarını soyup, atın Badem içlerini bir kenarda saklayın Kuru üzümü ayıklayın Küçük bir kaba koyun Üzerini örtecek kadar su koyup, bekletin Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin Kabı ateşten alın Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin 2-3 dakika kavnamaya bırakın Kevgirle birkaç kere karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Ateşi iyice kısın Pirinci 10 dakika pişirin Bu arada kuru üzümü süzün Pirinç 10 dakika pişince tencerenin kapağını açın Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ilave edin Kevgirle birkaç kere karıştırın Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı örtün Yine kısık ateşte, pirinci 8-10 dakika daha, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün Kapağı tekrar kapatın Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin |
|