Dövme Pilavı |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dövme PilavıMalzemeler: - 2 su bardağı dövme - 1/3 su bardağı nohut - 4 ½ su bardağı su - 500 gr koyun eti (kemiksiz) - 2 tatlı kaşığı tuz - 6 yemek kaşığı margarin Hazırlanışı: Dövme ve nohutu yıkayın, akşamdan su ile ayrı ayrı ıslatın Eti 4 santimetreküp irilikte doğrayın, nohutla birlikte tencereye koyup, yarma ve nohut yumuşayıncaya değin yaklaşık 90 dakika pişirinEt suyuna sıcak su ekleyerek 4 ½ su bardağına tamamlayın, et nohut karışımına ekleyin,dövme ve tuzu koyun, dövme yumuşayıp kabarıncaya kadar 50-60 dakika pişirin, üzerine eritilmiş yağı gezdirin, peçete koyup 20 dakika dinlendirin, servis tabağına alın, kara biber serpip,servis yapın |
|