Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, yufkalı

Yufkalı Pilav

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Pilav




Malzemeler:
- 4 su bardağı pirinç
- 8 su bardağı su
- 125 gr margarin
- 1 adet yufka
- karabiber, tuz

Hazırlanışı:
Isıya dayanıklı bir kabı biraz margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzün ve tencerede biraz yağ ile kavurun Suyu ilave edip, pilavınızı pişirin Sonra pilavı tenceredeki yufkanın içine koyun Margarini eritip, pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde katlayın Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat pişirin Yufkanın üstü pembeleştiğinde fırından çıkarın Ters çevirip, servis tabağına alın ve servis yapın

Not:
Pilavı şehriyeli, bezelyeli ya da istediğiniz malzemelerle pişirebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.