Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kremalı, mısırlı, pilav

Kremalı ve Mısırlı Pilav

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı ve Mısırlı Pilav




Malzemeler:
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 4 su bardağı su
- 100 gr konserve mısır tanesi
- 100 gr konserve bezelye
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- yarım su bardağı süt kreması

Hazırlanışı:
Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin Bol suyla yıkayıp süzün Bezelye ve mısırın suyunu süzüp, 1 kaşık yağı teflon tavada kızdırarak soteleyin Yarım bardak su ekleyip, kısık ateşte 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin Kremayı ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın Kalan sıvıyağı bir tencerede ısıtıp pirinci hafif kavurun Tuz ve kalan 3,5 bardak suyu ilave edip kapağını kapatın Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin Hazırladığınız kremalı sosu pilava ilave edip, karıştırın Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika kadar dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.