Kremalı ve Mısırlı Pilav |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı ve Mısırlı PilavMalzemeler: - 2 su bardağı baldo pirinç - 4 su bardağı su - 100 gr konserve mısır tanesi - 100 gr konserve bezelye - 3 çorba kaşığı sıvıyağ - yarım su bardağı süt kreması Hazırlanışı: Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin Bol suyla yıkayıp süzün Bezelye ve mısırın suyunu süzüp, 1 kaşık yağı teflon tavada kızdırarak soteleyin Yarım bardak su ekleyip, kısık ateşte 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin Kremayı ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın Kalan sıvıyağı bir tencerede ısıtıp pirinci hafif kavurun Tuz ve kalan 3,5 bardak suyu ilave edip kapağını kapatın Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin Hazırladığınız kremalı sosu pilava ilave edip, karıştırın Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika kadar dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın |
|