Aspurlu Pilav |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aspurlu PilavMalzemeler: - 4 adet soğan - 175 gr kıyma - 6 yemek kaşığı margarin - 5 adet havuç - 2 su bardağı pirinç - 2 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı aspur - 4 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: Soğanı iri iri doğrayıp, kıyma ve yağla birlikte tencereye koyun ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin Havuçları yıkayıp, kazıyın ve kibrit çöpü şeklinde doğrayın Havuçları kıyma karışımına ekleyip, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika yumuşatın Pirinci yıkayıp, süzdükten sonra karışıma ilave edin ve bir kaç kez çevirin Tuz, aspur ve suyu katıp, karıştırın Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin Üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendirin ve servis yapın |
|