Örgülü Pilav |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Örgülü PilavMalzemeler: - 750 gr tavuk - 4 su bardağı su - ½ tatlı kaşığı tuz - 2 su bardağı pirinç - 6 yemek kaşığı margarin - 4 adet tavuk ciğeri - ½ su bardağı pişmiş bezelye - 2 tatlı kaşığı karabiber - 1/3 su bardağı un - 1 adet yumurta - ½ yemek kaşığı sıvıyağ - ½ su bardağı antep fıstığı Hazırlanışı: Tavuğu yıkayıp bir tencerede 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin Kemiklerini ayırıp, etini küçük parçalara bölün Pirinci yıkayıp süzün Tencereye 5 yemek kaşığı margarini koyun ve eritin Ciğeri küçük küçük doğrayıp yağda kavurun, pirinci de ilave edip bir kaç kez çevirin Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamlayın Su ve 2 tatlı kaşığı tuzu pirince ekleyip karıştırın ve önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar 15-20 dakika pişirin Pişme süresi dolmadan 5 dakika önce bezelye ve karabiberi de ekleyip, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir Unu bir kaba alın ve ortasını açıp kalan tuzu katın Yumurtayı, sıvı yağ ve ½ yemek kaşığı suyu ekleyerek yoğurun ve hamur yapın 1 mm kalınlıkta açın ve eninde şeritler halinde kesin 20-25 cm çapında tabanı yuvarlak bir tencereyi 1 yemek kaşığı margarinle yağlayıp, şerit halinde kesilmiş hamurları enine ve boyuna kafes şeklinde 7 mm aralıkla dizin Hamur aralarına soyulmuş fıstıkları koyun Hamurun üstüne bir kat pilav, bir kat tavuk etini sıkıca yerleştirip, sarkan hamur şeritleriyle üzerini kapatın Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar 15 dakika pişirin Yuvarlak bir servis tabağına ters çevirip, dilimleyerek servis yapın |
|