Sultan Pilavı |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan PilavıMalzemeler: - 500 gr baldo pirinç - 250 gr kemikli kuzu eti - 1 yemek kaşığı dolma fıstığı - 1 yemek kaşığı antep fıstığı - 1 çay bardağı badem - biraz safran - çok az gülsuyu - 25 gr tereyağı - sıvı yağ - tuz, karabiber Hazırlanışı: Eti bir tencereye alıp havuç, patates, soğan, maydanoz, dereotu, kereviz yaprağı ve fesleğenle kaynatın Pirinci yarım saat tuzlu ılık suda bekletin Badem, antep fıstığı, dolmalık fıstığı ılık suda bekletip kabuklarını soyun Bir kapta safranı gül suyuyla karıştırın Pirincin suyunu süzüp birakç kez suda yıkayın Tencereye yağı koyup badem, dolma fıstığı ve antep fıstığını kavurun Pirinci de ilave edip kavurmaya devam edin Etlerin suyunu ayrı bir kaba alıp, etleri tavada sote edin Pirinç iyice kavrulunca tuzu, karabiberi, safran ve et suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin Pişince biraz dinlendirip servis yapın |
|