Patlıcanlı Pilav |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı PilavMalzemeler: - 360 gram koyun eti (kemikli) - 3 tatlı kaşığı tuz - 2 küçük boy patlıcan - 7 yemek kaşığı Sıvı yağ - 2 orta boy soğan - 4 yemek kaşığı margarin - 1 büyük boy domates - 2 tatlı kaşığı kara biber - 3,5 su bardağı su - 1,5 su bardağından biraz fazla pirinç Hazırlanışı: Eti altı parçaya böl, kısık ateşte kendi suyu ile 40 dakika pişirin, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin Patlıcanı aralıklı soyup, 2 santimetreküp irilikte doğrayın, kızdırılmış yağda pembeleşene kadar kızartın Soğanı soyup, ince ince doğrayın, margarinle birlikte tencereye koyup, kapağı kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 4-5 dakika öldür, domatesi yıkayın, soğanın üzerine rendeleyin, kalan tuz, karabiber ve suyu katın, ısıtarak kaynama derecesine getirin Eti 20-25 santimetre çapında tabanı yuvarlak bir tencerenin ortasına kubbe şeklinde yerleştirin Kenarlarına kızarmış patlıcan dilimlerini sıralayın Pirinci yıkayın, süzüp, patlıcanların üzerine koyun, kaynamakta olan suyu pirinçli karışımın şeklini bozmadan yavaş yavaş tencereye ekleyin Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin Üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendirin Ters çevirerek servis tabağına alın |
|