Nokul Tarifi, Nokul Yapılışı (Sinop Yöresi) |
02-27-2011 | #1 |
peri
|
Nokul Tarifi, Nokul Yapılışı (Sinop Yöresi)Hazırlanma Süresi: 30 dakika / Pişirme Süresi: 30 dakika / 4 kişilik Gerekli Malzemeler 4,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tozşeker Yarım su bardağı ılık su 2,5 kahve fincanı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 1 kahve fincanı tahin 3-4 gül yaprağı 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım tatlı kaşığı dövülmüş karanfil 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 1 çorba kaşığı susam 1 çorba kaşığı su 1 tutam tuz Hamur yoğurma kabının içine unu eleyin ve tuz serpip karıştırın Unun ortasını havuz gibi açın Birkaç kaşık ılık su içinde maya ve şekeri ezin ve unun ortasına eleyin Üzerine biraz un serpin ve maya kabarıncaya yaklaşık 10 dakika bekleyin 3 çorba kaşığı yağı ayırın Kalan yağ, yoğurt ve kalan suyu azar azar ilave edin ve yumuşak bir hamur hazırlayın Hamurun üstünü örtün ve 40 dakika kadar bekletin Bu sırada tahinle ayırdığımız 3 çorba kaşık yağı karıştırın Ayrı bir kap içinde tarçın, gül yaprağı ve karanfili karıştırın Hamuru beklettikten sonra 2 eşit parçaya ayırın ve 45cm çapında, 2 cm kalınlığında açın Üzerine öncelikle tahinli yağ karışımını, ardından gül yapraklı karışımı sürün ve ceviz içini serpin Hamuru karşılıklı iki taraftan ortaya doğru rulo şeklinde sarın Ortadan boyuna kesip ruloları ayırın Kestiğimiz her ruloyu 6 parçaya ayırın Bu işlemi malzeme bitinceye kadar yapın Bir kaşık suyla susamı ezin Hazırladığımız hamur parçalarını susamlı suya batırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin Tepsinin üzerini örtün ve 20 dakika kadar dinlendirin Önceden 190 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika pişirin ve ılık olarak servis yapın Afiyet olsun
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir |
|