Çilek Reçeli |
01-23-2011 | #1 |
Şengül Şirin
|
Çilek ReçeliÇilek Reçeli Çileği sevmeyen pek nadirdir Bir kere görüntüsüyle, lezzetiyle, muhteşem kokusuyla sevdirir kendini Buna rağmen sevmeyen varsa bile, reçeline sanırım kimse hayır diyemez… Kendi reçelini kendi yapmak isteyenler için güzel bir çilek reçeli tarifi… MALZEMELER: 1 kilo çilek, 1,5 kilo toz şeker, 3 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu YAPILIŞI: Çileklerin sapları temizlenip, 5-6 kere bol su ile yıkanır Tencereye şeker ve su konup kaynatılır Kaynama sırasında meydana gelen “köpükler” temiz kaşıkla alınır • Koyulaşan şurubun içine, suyu süzülen çilekler ve limon suyunun yarısı katılır • Reçel koyulaşıp kıvama gelince, limon suyunun diğer yarısı ilave edilip bir taşım daha kaynatılır • Reçelin kıvama gelip gelmediğini anlamak için, kaşıkla bir parça alıp, su dolu bir çay bardağına damlatılır Reçel “sakız topu” gibi oluyorsa, kıvama gelmiş demektir • Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur Ağzı sıkıca kapatılır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|