Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilek, reçeli

Çilek Reçeli

Eski 01-23-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Çilek Reçeli



Çilek Reçeli

Çileği sevmeyen pek nadirdir Bir kere görüntüsüyle, lezzetiyle, muhteşem kokusuyla sevdirir kendini Buna rağmen sevmeyen varsa bile, reçeline sanırım kimse hayır diyemez… Kendi reçelini kendi yapmak isteyenler için güzel bir çilek reçeli tarifi…


MALZEMELER:







1 kilo çilek,
1,5 kilo toz şeker,
3 bardak su,
2 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:


Çileklerin sapları temizlenip, 5-6 kere bol su ile yıkanır
Tencereye şeker ve su konup kaynatılır Kaynama sırasında meydana gelen “köpükler” temiz kaşıkla alınır
• Koyulaşan şurubun içine, suyu süzülen çilekler ve limon suyunun yarısı katılır
• Reçel koyulaşıp kıvama gelince, limon suyunun diğer yarısı ilave edilip bir taşım daha kaynatılır
• Reçelin kıvama gelip gelmediğini anlamak için, kaşıkla bir parça alıp, su dolu bir çay bardağına damlatılır Reçel “sakız topu” gibi oluyorsa, kıvama gelmiş demektir
• Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur Ağzı sıkıca kapatılır

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.