Etli Firik Pilavı |
10-20-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Etli Firik PilavıEtli firik pilavı Etli firik pilavı malzemeleri 500 gr kuzu kuşbaşı 5 soğan 50 gr tereyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı firik bulguru 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı haşlanmış nohut 35 su bardağı su Tuz karabiber hazırlanışı Soğanları soyup kıyın Bulgurları bol suyla yıkayıp süzün Etleri tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun Etler suyunu çekinceye kadar pişirin 1 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Et suyunu çekince kıyılmış soğanlar, 1 çorba kaşığı ılık su ile sulandırılmış salça ve tereyağını ekleyin 10 dakika daha pişirin Haşlanmış nohutları ve bulgurları ilave edin Kaynar suyuda ekleyin Bir taşım kaynatıp tuz ve karabiberle tatlandırın Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 15 dakika kadar demlenmeye bırakın Servis tabaklarına paylaştırın Sıcak ya da ılık servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|