Adsız ve Mekansız Olmak, Aşkın Süruruna Kanmak! |
08-18-2010 | #1 |
MustafaCilasun
|
Adsız ve Mekansız Olmak, Aşkın Süruruna Kanmak!Ne sebebim ve hatta ne de nesebim Nefesi bahşeden, vakti bir ömür için kefenleştiren, bade-i aşkı ruhuma ilga eden Serden ve servetten, nefsime avdet eden her türlü illetten arileştirip akıl veren İradem için sıratı önüme sererek, tercihim adına hakikati bir bir aşkla önüme seren Ezelden ebede kadar derken Sıratımüstakim için rehberin ve hüccetin kim olduğunu asırlardır söylerken Dile gelen, insan için serdedilen, eşrefi mahlukat diye taltif edilen bir beşer iken Rahmetin feyzinden, Rahimin berekerinden, akıl diye söz edilen uzvi kalpten En münbit bir biçimde tanzim edilen beynimden Hissiyatımın ruhum için dem vuran hak ve hakiketin hasredilen asudeliğinden Dil ile kelimelerin derdi gamımı vakfeden kederinden, şevki edebinden derken La mekan olmak için hevesten, asabiyeti terk etmek için şerrin o nezaketinden Kandırmak için bahenelerin fakirliğinden Vicdanımın masum ve mahsun halinden, derdi bahşeden Yari kalpte bulurken Elemin abhtım için bir rahmet olduğumu beyan ederken, çileli bahtım kimden Sabrın ve sadakatin eminliğinden hiç şüphe etmezken, kanatin yegane banisinden Sinemin yıllara sari suskunluğu elbette ki edebi cihetten Lafazanlık bu sefil halime iltica eden ve kendi kendime içlenip söylenirken Göçüp gitmeden, kalbim için tevdi edilenin şehrini bir bir sizlere aşikar eğlerken Hali fakirliğime verin, acziyetimle bütünleştirin, aşktan ne anlar deyin ve geçin Billahi dertlenmem, kalan nefesimi tahsiz etmem Garip köşemde,kapısı açılmayan gönlümle, inşiraha hasret kalbimle seslenmem Kimseye buğuz etmem, ne söylerlerse bir karşılık dahi vermem, boynumu bükerim Ömür defterimi, dile gelmeyen melalimi içime hapseder göçer giderim efendim Mustafa CİLASUN