|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
belediyesinden, büyükşehir, faydalanabilir, İstanbul, kartı, kimler, programı, sosyal, yardım |
![]() |
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Sosyal Yardım Kartı Programı: Kimler Faydalanabilir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Sosyal Yardım Kartı Programı: Kimler Faydalanabilir?İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Sosyal Yardım Kartı Programı: Kimler Faydalanabilir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ihtiyaç sahibi vatandaşların ekonomik zorluklarını hafifletmek amacıyla Sosyal Yardım Kartı uygulamasını devreye soktu ![]() ![]() ![]() İBB Sosyal Yardım Kartı Nedir? İBB Sosyal Yardım Kartı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik bir yardım programıdır ![]() ![]() Kimler Bu Karttan Yararlanabilir? - ** İstanbul'da İkamet Edenler:** İBB Sosyal Yardım Kartı'na başvuruda bulunabilmek için ailenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ikamet etmesi gerekmektedir ![]() - **Düşük Gelirli Aileler:** Kişi başına aylık gelir ortalaması, asgari ücretin 1/3'ü altında olan aileler bu kart için başvuruda bulunabilir ![]() Öncelikli Başvuru Sahipleri Sosyal Yardım Kartı, özellikle aşağıdaki gruplara öncelikli olarak verilmektedir: - **Yaşlılar**: Sağlık durumu zayıf olan yaşlılar - **Yetim ve Öksüzler**: Ebeveynlerini kaybetmiş çocuklar - **Engelliler**: Fiziksel ya da zihinsel engelli bireyler - **Dul veya Hasta Kadınlar**: Eşini kaybetmiş veya sağlık problemi olan kadınlar - **İşsizler**: Sigortalı bir işte çalışmayan, muhtaç olan bireyler Kart Hangi Durumlarda Verilir? İBB Sosyal Yardım Kartı, aşağıdaki durumlarda ihtiyaç sahiplerine verilmektedir: - Sağlıksız, engelli veya kimsesiz yaşlılar - Düzenli gelir ile bakmakla yükümlü asker yakınları - Eşini kaybeden ya da eşi cezaevinde olan kadınlar Kimler Başvuramaz? - Emekli maaşı, engelli maaşı veya dul aylığı alan kişilerin başvuruları kabul edilmemektedir ![]() - Türkiye'de vatandaşlık kazanmış mülteciler ve sığınmacılar, programa başvurabilir ![]() Başvuru Süreci İBB Sosyal Yardım Kartı başvurusu için gerekenler: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başvuru Değerlendirme Süreci Her başvuru, İBB tarafından titiz bir şekilde incelenir ![]() ![]() Sonuç İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Yardım Kartı projesi, ihtiyaç sahibi ailelere büyük bir destek sunmaktadır ![]() ![]() ![]()
![]() |
|