Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav |
07-22-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Zeytinyağlı Patlıcanlı PilavZeytinyağlı Patlıcanlı Pilav 6 kişilik Malzeme: 500 gr baldo pirinç 1 adet kuru soğan 5 diş sarımsak 3 adet renkli biber 3 adet patlıcan 200 gr zeytinyağı 2,5 su bardağı su Tuz kimyon kuru nane Un Tarifi Ilık tuzlu suda pirinci 20 dakika bekletin Bir tencere içinde zeytinyağını soğan ile hafifçe kavurun Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye ilave edin 3,5 dakika kavurduktan sonra suyu ilave edin Tuz, şeker, kimyon ve kuru nane ekleyip tencerenin kapağını kapatın 20 dakika demlendirin Küp şeklinde doğranmış patlıcanları tuza bulayıp 10 dakika bekletin Daha sonra yıkayıp suyunu sıkın Una bulayıp çok kızgın yağda kızartın Renkli biberleri de kızarttıktan sonra, peçete yardımı ile fazla yağını alın Demlenen pilava ilave edip karıştırın Pilavı bir kaseye alıp servis tabağına çevirin Kızarmış patlıcan ve kırmızı biberle süsleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|