Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patlıcanlı, pilav, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

Eski 07-22-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav



Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav
6 kişilik

Malzeme:
500 gr baldo pirinç
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
3 adet renkli biber
3 adet patlıcan
200 gr zeytinyağı
2,5 su bardağı su
Tuz
kimyon
kuru nane
Un


Tarifi
Ilık tuzlu suda pirinci 20 dakika bekletin Bir tencere içinde zeytinyağını soğan ile hafifçe kavurun Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye ilave edin 3,5 dakika kavurduktan sonra suyu ilave edin Tuz, şeker, kimyon ve kuru nane ekleyip tencerenin kapağını kapatın 20 dakika demlendirin Küp şeklinde doğranmış patlıcanları tuza bulayıp 10 dakika bekletin Daha sonra yıkayıp suyunu sıkın Una bulayıp çok kızgın yağda kızartın Renkli biberleri de kızarttıktan sonra, peçete yardımı ile fazla yağını alın Demlenen pilava ilave edip karıştırın Pilavı bir kaseye alıp servis tabağına çevirin Kızarmış patlıcan ve kırmızı biberle süsleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.