Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Firmalar & İşletmeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
üretimi

Un Üretimi

Eski 07-23-2014   #1
b.a.f.

Un Üretimi

Buğday mamulleri tüm dünya genelinde en fazla tüketilen besin maddesidir Buradan yola çıkıldığında en fazla üretim alanı geniş bir yelpaze içindedir Bu yüzden un fabrikası gerekli denetimlerden geçerek bizlere üretim yapmaktadır

Öncelikle un üretiminde temizlik ve hijyen en önemli unsudur Sonuçta besin maddesi üretimi gerçekleştirileceğinden dolayı hijyenlik en üst düzeyde olmalıdır Buğday unlarında hangi amaçla kullanılacağı etiketi üzerinde belirtilmelidir Aynı zamanda içindeki kül ve en az protein oranları mutlaka yazılmalıdır Unun azami ağırlığı rutubet oranına göre hesaplanmalıdır Fabrikanın açık adresi etiketlerinde bulunması gerekir Üretildiği tarih ve son kullanma tarihide etiketlerde bulunmalıdır Seri numarası olmadan üretim olmayacağından etiketlerinde seri numaraları olması gerekir

Unun ambalajlanmasında mutlaka hava geçiren bir malzeme olması gerekir Çünkü uzun zaman içinde korunabilmesi için gereklidir Aynı zamanda dayanıklı olması beklenen bir başka husustur Üretim sonunda yedi ila on gün süre zarfında dinlendirilmelidir Bu süre içinde olgunlaşması beklenir Aksi halde üretilen unun sağlık açısıdan bir tehdit olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com