Tavuk Şiş |
07-11-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tavuk ŞişTavuk Şiş Malzemeler:
Tavuk Şiş Yapılışı Tavukları yıkayalım ve orta kalınlıkta küp şeklinde doğrayalım Bir kabın içine tavuk etlerini, salçayı, tuzu, baharatları, yoğurdu, sarımsağı, zeytin yağını koyalım ve iyice karıştıralım Buzdolabında 2 – 3 saat dinlendirelim(tavuk ile yapılan işlemlerde tavuğu çok fazla açık ortamda bekletmeyelim çünkü çok çabuk bakteri üretiyor ve gıda zehirlenmesine yol açıyor) Tavuk etlerini çöp şişlere dizelim Teflon tavaya zeytin yağını koyalım ve tavuk etlerini tava da arkalı önlü çevirerek kızartalım Tavuk Şişlerimizi pilav ya da salata eşliğinde servis yapalım Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|