Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bal, kaymak, pastası

Bal Kaymak Pastası

Eski 06-10-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Bal Kaymak Pastası



Bal Kaymak Pastası








Pasta için;
  • 1 su bardağı (225 gr) tereyağı, eritilmiş ama sıcak olmayacak
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (silme)
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt kreması
  • 1 su bardağı ceviz, robottan geçmiş olacak
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı vanilya






















Fırın 180 dereceye ayarlanır Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir Tepsinin içine iki tane sığacak büyüklükte tabak seçilir, ve yağlı kağıt üzerine kalemle iki daire çizilir Yağlı kağıt ters çevrilir, çizim altta kalır
İkinci bir tepsiye yine yağlı kağıt serilir ve daire çizilmeden hazırda bekletilir (pasta parçalarını soğutmak için kullanılacak)
Pasta malzemeleri karıştırma kabına alınır ve yoğrulur, çok yumuşak bir hamur yapılır ve 6 parçaya ayrılır Önce iki parçasını çizdiğiniz dairelere yayın, elinize yapışırsa, parmaklarınızı biraz suyla ıslatın Fırında ikişer ikişer pişirin, en fazla 8-10 dakika pişecek, çok çabuk kızarıyor Bütün hamuru bu şekilde pişirip tek kat olarak soğumaya bırakın, üst üste konursa birbirine yapışır —ikinci tepsideki yağlı kağıt üzerinde soğutabilirsiniz Daire çizmek için kullandığınız tabağı pişen pasta parçalarının üzerine kapatıp etrafındaki fazla kısmını kesin Etrafından artan pastaları elinizle ufalayıp bekletin, süslemek için kullanılacak
Kremayı hazırlamak için, süt kremasını mikserle çırpıp katılaştırın, ve diğer malzemeleri ilave edip spatula ile karıştırın (ben kremasını çok çırpmadım, sıvı olmasını tercih ettim, ama siz istediğiniz katılıkta yapabilirsiniz) Kaymak yerine krem santi de kullanabilirsiniz, ama süt kremasıyla daha lezzetli oluyor
Servis tabağına biraz Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz serpin (pastanın tabağa yapışmasını önler) Sırayla pasta parçalarını servis tabağına alıp aralarına krema sürülür 6 katı üst üste döşedikten sonra pastanın üzerine de krema sürülür ve ufalanmış fazla pasta parçaları pastanın üzerine ve etrafına serpilir Pasta mümkün olduğu kadar fazla yapıştırmadan streçle sarılır ve bir saat dolapta bekletilir Dilimleyerek servis yapılır Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.