06-04-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kek Kalıbında Poğaça
Kek Kalıbında Poğaça
Hamur için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 küp yaş maya (42 gr)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (Birinin akı üstüne)
- Un
Hamur içi için:
- Margarin yada tereyağı
- Dilediğiniz peynir çeşidi (Ben lor peyniri, domates ve doğranmış yeşil biberi karıştırıp koydum)
Üstüne:
- Yumurta akı, susam, çörek otu
Ilık süt, şeker ve mayayı karıştırıp kabarmasını bekliyoruz Diğer malzemeleri de katıp hamurumuzu yoğuruyoruz Üstünü örtüp mayalanması için yarım saat bekliyoruz Mayalanan hamurumuzu 7 bezeye ayırıyoruz Bezeleri çay tabağı kadar açıyoruz Birkaç parça tereyağı koyup rulo yapıyoruz Ruloyu da kendi etrafında sarıp tekrar çay tabağı kadar açıyoruz İç malzemeden koyup beze yapıyoruz Yağladığımız kalıba yerleştiriyoruz Yarım saat da kalıbımızda mayalıyoruz Yumurta akını sürüp susam, çörek otu serpiyoruz 185 derecede 40 dk (fırına göre değişir) pişiriyoruz Kalıptan çıkarıp dilimliyoruz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|