Un Helvası |
01-16-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Un HelvasıMalzemeler: 200 gram tereyağı+margarin karışımı (tereyağının miktarını biraz daha fazla tutun) 2 su bardağı elenmiş un 1 ajda çay bardağı şeker (normal çay bardağından bir parmak fazla) 1 su bardağ+ 2/3 su bardağı süt 1/3 su bardağı su 1 çay bardağı pekmez Yapılışı: Yağları tencereye alıp eritin ve unu kavurun Şerbeti için tencereye süt,su ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın Miyane kıvamına gelince yani boza kıvamına gelince ılık şerbetini koyun ve karıştırın Birazcık karıştırarak kavurun ve altını kapatın Helvanın yarısını kaşıkla şekillendirip servis tabağına alın Kalan yarısına pekmezi katıp karıştırın ve onuda şekillendirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|