Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Pratik Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
besinleri, derin, dondurucuda, saklarız

Besinleri Derin Dondurucuda Nasıl Saklarız?

Eski 12-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Besinleri Derin Dondurucuda Nasıl Saklarız?



Besinleri Derin Dondurucuda Nasıl Saklarız?

1)Tat,koku ve görüntü açısından kaliteli olan gıdaları kullanın

2)Bir anda çok gıda dondurursanız,enerji harcaması artarBu nedenle ilk miktarın donmasını bekleyin

3)Kapları sonuna kadar doldurmayınÇünkü sıvı donduğunda genişlerKapların üzerine içeriğini,gıdanın miktarını ve tarihini yazın

4)Et ve balık yavaşça buzdolabında çözdürülmelidirSebze ve meyve daha hızlı çözdürülebilir

5)Orman meyveleri renk kaybına uğrarsa şekerli su serpiştirebilirsiniz

6)Çözdürülen ve tekrar dondurulmak zorunda bırakılan ürünleri belirleyin ve uzun süreli saklamayın Bu gıdaları yüksek ısıda pişirin

Şimdi Bu Gıdaları Nasıl Hazırlayalım ve Ne kadar Saklayalım?

PİŞİRİLMİŞ YEMEKLER:Dondurmadan önce iyice soğumaya bırakın ve küçük porsiyonlar halinde dondurun

Dayanma Suresi:Yemeğin içindeki en hassas besine göre belirleyin

ET,SUCUK,SALAM,SOSİS:Kıyma sadece çok tazeyken ve küçük porsiyonlar halinde dondurulurSalam,sucuk ve sosiste dilimlerin arasına folya yerleştirebilirsiniz

Dayanma Suresi:Yağlılar 1 ay,yağsızlar 3 ay

EKMEKLER:Ekmeği kolaylıkla dilimler halinde veya bütün olarak donduruğ çözdürebilirsinizSandöviç ekmeklerinin bazılarının üzerindeki sert kısım çözdürülürken dökülebilir

Dayanma Suresi:1-3 Ay

MUTFAK OTLARI:Maydonoz,Frenk Soğanı,rondolayınOtları suyla birlikte buz kalıplarında dondurabilirsiniz

Dayanma Suresi:8 Ay

MEYVELER:Orman Meyvelerini yıkayın ve Önceden bir tepsiye yayarak dondurunSonra dondurucu poşetlerine doldurunÜzüm gibi bol sulu meyveler derin dondurmaya uygun değildir

Dayanma Suresi:10-12 ay

YEŞİL SEBZELER: Sebzeleri temizleyin ve dondurmadan önce kısa süre haşlayın

Dayanma suresi:Kabak:5-7 ay / Yeşil Fasülye: 8-10 Ay / Pırasa, karnıbahat ve brokoli 11 aya kadar tazeliğini korur

TEREYAĞ VE YUMURTA:Tereyağını folyoya sarıp dondurunÇiğ yumurtada da tuz veya şekerle karıştırılıp dondurulabilir Pişmiş Yumurta derin dondurmaya uygun değildir

Dayanma Suresi: Tereyağ:2-4 ay , Yumurta:8-10 ay

PEYNİR VE SÜT:Sert peynirler soğuya dayanıklıdırYumuşak peynirler ise değildirUzun ömürlü homojenize sür derin dondurmaya uygundur,yoğurt değildirDerin dondurulmuş,krema,kahve soslar da pütürlü olur

Dayanma Suresi:Peynir 2 – 4 ay, sür 2 ay

ISPANAK VE MANTARLAR:Mantarlar;Çiğ ve ön haşlanmış olarak derin donurmaya uygundurIspanak çözdürüp tekrar dondurulabilirancak hemen soğutulmalı ve oda sıcaklığında bekletilmemelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.