Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iksiri, kırmızı, lahana, sağlık

Sağlık İksiri Kırmızı Lahana

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sağlık İksiri Kırmızı Lahana







Kırmızı lahana vücut direncini arttırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor Dahası, insan sağlığına faydası saymakla bitmiyor Uzmanların günde bir tabak yemenizi önerdiği kırmızı lahanayı sofralarınızdan eksik etmeyin

Kırmızı lahanayı doğrayıp bol tuz ile derin bir kapta bir gün bekletin Ertesi gün elinizle suyunu sıkıp süzdürdükten sonra kavanoza doldurun Ağzına kadar üzüm sirkesiyle doldurup, salata yapmaya hazır hale getirin İsteğe göre roka, dilimlenmiş zeytin, mısır konservesi ilave edip salata yapın

Kırmızı lahanayı haşlayıp ince doğrayın 2 kaşık mayonez, 3 ince kıyılmış sarımsak ve 1 kaşık yoğurt ilave edip iyice karıştırın Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek salatanızı hazırlayın

Kırmızı lahana yemeği yapmak için, lah*****n iç yapraklarını üst üste dizip boyunca kesin Soğanları doğrayıp tereyağında kavurun Lahana yapraklarını ilave edip 5 dakika daha kavurun 1 çay kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı sirke, tuz ve karabiber ilave edip 10 dakika pişirin Ekşi elmanın kabuklarını soyup küp doğrayarak yemeğinize ilave edin 10 dakika daha pişirin Farklı bir tat yaratın

Kırımızı lahana turşusu yapmak için, 3 adet kırmızı lahana, 1 şişe üzüm sirkesi, 1 limonun suyu yeterli olacaktır Lahanaları ince kıyın Üzerine sirke ve limon suyunu ekleyip kavanozlara doldurun Bir hafta bekletin Turşunuz hazır Kıvırcık salata, kırmızı turp, havuç, mısır, domates ve zeytinyağı ile enfes salatalar hazırlayabilirsiniz

Kırmızı lahanalarınızı buzdolabında rahatlıkla 1 ay süreyle saklayabilir, dolaptan alıp direkt salatalarınıza ekleyebilirsiniz Nasıl mı? Lahanayı ince dilimleyin ve üzerine tuz dökerek elinizle ovun Ovduğunuzda lahanaların suyu çıkacaktır Bu suyu iyice süzdürün Lahanaların üzerine zeytinyağı ve sirke dökün ve ağzı sıkıca kapanan cam bir kapta buzdolabında saklayın

Kırmızı lahanayı saklamanın bir diğer yöntemi ise, lahanaları üst kabuğundan ayırıp dörde bölün Böldüğümüz parçala
rı orta incelikte doğrayın Kavanoz içine aktarıp yarısından fazlasını dolduracak şekilde sirke ilave edin 1 su bardağı su ekleyin Bu şekilde lahanalarınızı 2 yıl süreyle saklayabilirsiniz

Üç portakal, 500 gr ince kıyılmış kırmızı lahana, tuz, karabiber, 50 gr file badem, 150 gr yağlı yoğurt ile enfes bir tat yakalayın Bir portakalın suyunu sıkın Kırmızı lahanayı 1 çay bardağı portakal suyu, tuz, karabiber ile karıştırıp 5 dakika ezerek yumuşatın Kalan portakalları elma soyar gibi soyun, böylece beyaz kısımlarını tamamen kesin Çekirdeklerini çıkardıktan sonra dilimleyin Keserken çıkan suyu bir yerde toplayın Bademleri tavada pembeleşinceye kadar kavurun Yoğurda tuz, karabiber ve portakal suyunu ilave edin İnce kıydığınız yeşillikleri ekleyin Kırmızı lahanayı portakal ve bademle karıştırıp yoğurt sos ile birlikte servis yapın

Kırmızı lahana doğrarken elleriniz boyanırsa, limon suyu ile ellerinizi ovuşturarak boyanın çıkmasını sağlayabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.