Vejetaryen Lezzetler |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen LezzetlerLimak Otelleri aşçısı Halil Şef’ten vejetaryenlerin damaklarını süsleyecek, enfes “Portakallı kereviz” ve “Patlıcam manço” tarifi Portakallı kereviz Malzemeler 1 adet kereviz 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet patates 1 yemek kaşığı zeytinyağı ¼ limon suyu 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım portakal Hazırlanışı Kerevizleri derince soyup, temizleyin Dörde bölünmüş kerevizleri kararmaması için limonlu suda bekletin Havuç, patates ve kabağı küçük küçük doğrayarak, tencerede ısıtılmış zeytinyağının içine ilave edin ve sık sık karıştırarak kavurun Kavrulan sebzelerin içerisine su ilave edin Tuz ve karabiberi de ekleyerek 20 dk pişirin Pişen sebzelerin içine son olarak portakal dilimlerini de ekleyerek arzunuza göre soğuk ya da sıcak olarak servis yapın Patlıcan manço Malzemeler 1 adet patlıcan 1 adet domates 1 adet dolma biber 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Bir miktar tuz, biber Hazırlanışı Patlıcanı tamamen soyup, istediğiniz şekilde doğrayın Daha sonra domates ve dolmalık biberi de ince ince doğrayın ve beklemeye bırakın Tencerede zeytinyağını ısıtıp, patlıcanları ilave edin ve 10 dk pişirin Biber ve domatesi de ilave ederek, patlıcanı yumuşayıncaya kadar pişirin Baharatını da ilave ettikten sonra ocaktan alın Soğuk veya sıcak servis edilebilirsiniz |
|