25′er adet kofik (kurutulmuş dolmalık biber ve patlıcanın yöresel adı)
750 gr pirinç
5 adet kuru soğan
2 su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yapılışı
Kofikler sıcak suda haşlanır Ayrı bir tencerede ince ince kıyılansoğanlar pembeleşince yıkanmış pirinç ve diğer baharat ve tuz karıştırılarak kavrulur Pirinç ölçüsü ile bir ölçü su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir Bu pilav haşlanan kofiklerin içerisine doldurulur Bir ölçü suyla da kofikler pişirilir
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.