Hadise Yeni Albümünü Tanitti |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hadise Yeni Albümünü TanittiHadise: Keşke Türkçe Parçayla Başarı Gelse Moskova'dan ilk beşe girme başarısı ile Belçika'ya dönen Hadise ayağının tozu ile yeni İngilizce albümü "Fast Life"ı piyasaya sürüyor Bu albümün hemen ardından da tamamı Türkçe bir albüm çıkartacak olan Hadise her iki albümü ve Eurovizyon yarışması ile ilgili düşüncelerini İHA'ya verdiği özel röportajda anlattı Türkçe albümü ile ilgili olarak ilk kez konuşan sanatçı çıkış parçasının "Bence Evlenelim" olacağını açıklayarak şarkıya "kesin hit gözüyle baktığını" ve bu yaz Türkiye'de herkesin "bence evelenelim" diyeceğine inandığını söyledi İngilizce albüm "Fast Life"ın kendisine özel, kendi hayatını ve yaşadıklarını anlatan şarkılarla dolu olduğunu dile getiren Hadise, özel hayatını konuşmak yerine şarkılar yoluyla hayranlarına anlatmayı tercih ettiğini belirtti Hadise, Moskova'daki başarısından mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "İnsan elbette kolay mutlu olmuyor Dördüncü olunca üçüncü olmak istiyorsunuz Üçüncü olunca 'keşke ikinci olsaydım' diyorsunuz İkinci olunca da 'keşke kazansaydık' diyorsunuz Ben hiç pişman değilim İlk üçteki şarkılar güzeldi ama korkmadan iddialı konuşuyorum ki benim şarkım daha güzeldi" Kıyafetinin aşırı derecede tartışılmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Hadise, tarihte ilk defa bir sanatçının kıyafetinin bu kadar tartışıldığını belirtti Hadise, "Başka ülkelerin böyle tartışmaları olmadı Bizim halkımız biraz böyle Herşeyi çok konuşmayı, eleştirmeyi seviyorlar ama aynı anda bir sanatçıyı çok yukarı çıkarmayı da çok seviyorlar Ben sonuçta saygı duyuyorum Tüm konuşulanlar kulağama geldi elbette Ben o insanları eleştirmek istemiyorum, sadece düşüncelerine saygı duyuyorum Sahne performansımıza ve kıyafeyetlerimize herkes bayıldı İngiltere'de bile gazetelerde 'olağanüstü şov', 'harika performans' diye yazılar geçerken bizim medyamızda hala kıyafetim tartışılıyordu maalesef" ifadelerini kullandı "Yeni nesil Türk şarkıcılarının İngilizce ile elde edilen başarı nedeniyle Türkçe yerine İngilizce şarkı söylemeye başlamalarını ve Türkçe'den çok bu dile ağırlık vermeye başlasalar, bunu yerinde ve doğru bulur musunuz?" sorusuna ise Hadise cevabı şu oldu: "Türkiye'deki Türk sanatçılar İngilizce söylemek istiyorlarsa söylesinler Ben bu konuda hiçbir şey diyemem Ben İngilizce söylemeyi seviyorum Yakında Türkçe albümüm de çıkıyor Benim için bu yeni bir şey olacak ama bu çok yapılan bir şey Amerikan sanatçılar da hiç o dili bilmemelerine rağmen İspanyolca şarkı sözleriyle beste yapıyorlar mesela Benim en büyük hayallerimden biri de Amerikan müzik piyasasına girmek Her sanatçı bunu ister Belçikalı şarkıcılar da bunu ister Bu kolay değil ama inşallah ilk Türk kızı olarak dünya çapında müzik yapmak isterim Bir dahaki sene de, mutlaka İngilizce bir şarkı olsun diye ben de düşünmüyorum Türkçe de olabilir Aslında keşke bir Türkçe şarkıyla Türkiye kazansa çok büyük bi olay olur İnşallah bir sonraki yıl doğru bir seçim yapılır" Albüm kapağındaki isminin Türkçe karakter kullanılmadan yazılmış olmasının nedenini sorduğumuzda ise Hadise, yazım stilinin sade ve yabancılar tarafından da telaffuz edilebilir olması için seçildiğini söyledi Bir sonraki sene Eurovizyon yarışmasına kimin katılacağıyla ilgili kafasında bir isim olmadığını ancak katılan kişinin muhakkak İngilizve bilmesi gerektiğinin altını çizen Hadise, Eurovizyon'un ülke promosyonu ve tanıtımında büyük rolü olduğunu ve verilen röportajlarda ve gezilen ülkelerde İngilizce konuşabilmenin büyük avantaj sağladığını anlattı "Bilemiyorum TRT'ye kalmış bir şey tabi Belki de Türkiye'de saygı duyulan erkek bir şarkıcı olabilir mesela Kim giderse gitsin şarkımız güzel olsun ve şarkıcımız İngilizce konuşabilsin" diyen Hadise, Eurovizyon'un tamamen tanıtım odaklı düşünülmesi gerektiğini vurguladı Kendisini en çok şaşırtan oyun İngiltere'den gelen 12 puan olduğunu söylerek şunları ekledi: "İngiltere çok önemli bir piyasa Hem jüri hem de oradaki halk bana oy veriyorsa benim içim çok rahat Bu beni çok mutlu etti" Eurovizyon'a bir daha katılabileceğini dile getiren Hadise, Türkiye'de aksi ifadelerle çıkan haberleri yalanladı Hadise Eurovizyon'un oylama sisteminin biraz daha değişmesi gerektiğini aksi halde komşuların birbirine oy verdiği bir yarışma olarak bilinmekten kurtulamayacağını sözlerine ekleyerek, Türkiye'ye yerleşmek isteyip istemeyeceği sorusuna, "Sonuçta burada doğmuşum, büyümüşüm Ailem burada Türkiye benim için çok önemli elbette Türkiye'de yaşamak isterim ama burada da evim olsun isterim O yüzden ikisi de diyorum Bir orada bir burada kalırım" cevabını verdi |
|