Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
efendim, sevgili

Ey Sevgili Efendim

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ey Sevgili Efendim

EY SEVGİLİ EFENDİM

Ey sevgili özlemin yaksada içimizi, gelsen bir gelsen diyemiyoruzUtanıyoruz ey sevgili sana layık olamadığımız içinİstiyoruz elbete dinsin hasretimiz,yanan yüreğimize yağmur ol istiyoruz, lakin korkuyoruz ey sevgili, halimizi görünce senin yüreğinin yanmasından korkuyoruz ve de utanıyoruz

Ey sevgili biz sana layık ümmet olamadık ,duramadık davamızın ardında, hatta öyle kapıldık ki zalim nefsimize, var oluş nedenimizi unuttuk çoktan, unuttuk gerçek bir ümmet nasıl olunurHatice,Ali,Zeyd nasıldı,onların ayağındaki toz nasıl olunur,çiynediği yol nasıl olunurÖmer gibi adaletli,Hamza gibi yürekli nasıl olunurSadık olmak nedir ey sevgili,gelsede sevgilinin dostu Ebubekir anlatsa bize sıddık nasıl olunurUnuttuk ey sevlgililer sevgilisi senin ümmetin nasıl olunur

Ey sevgili öyle kör etti ki yalan dünya bizi, bu dünyanın yalanlığını unuttukHerseyimiz olsun sevdasına öyle kaybettik ki kendimizi, var olanı tükettik, talan ettik herşeyimizi ey sevgiliBiz sevdamızı kaybettik ,yolumuzu kaybettik, yalancı güneşlere aldandık, ey iki cihan güneşi , gel ne olursun yönümüzü kaybettik karanlıklarda kaybolduk gel ey nurumuz ışığınla aydınlat bizi

Biliyoruz karşında duracak yüzümüz,söyleyecek dilimiz yokBiz sadece sussak ve sadece gözyaşlarımız anlatsa halimizin vahimliğiniEy sevgili, ey yüreğimizdeki yaranın tek merhemi ,gel ne olursun yaralarımız kanıyor ve sızlıyor yüreğimiz hastretinden şimdi

Ey sevgili, Ey efendim gel ne olursun kavuştur bizi özgürlüğümüze, kır yüreğimizdeki şu paslı zincirleri şevkatinle,tutsak etki bizi kendine ,bitsin bu efendilik sandığımız, beyhudelik

Ey sevgililer sevgilisi sizi çok özledim nasıl dinecek bu hasretlik ya da bir gün dinebilecek mi ? Sizi, özlemek efendim özlemlerin en ağırı ve de en güzeli Hiç bir şey sizin kadar özlenmemeli

Ah efendim bir bilseniz ne çok isterdimAsrı Saadet 'te yaşamayıAma bilirim ki sizin ashabınız olmak şereflerin en büyüğü , ve bunun hayali bile benim haddim değil

Ama ben asrı saadettte bir çöl olmayı dilerdim efendim ayağınızın değilse de mubarek devenizin basıp geçtiği bir karış toprak olmak , hira mağrasının duvarlarında küçücük bir taş olmak

Hani siz ve sadık dostunuz hz Ebu Bekir Sıddık bir mağraya sığınmıştınız ya hicret yolundaO mağradaki yılan kadar aşık olmak size ve o kadar şanslı olmak belkide Ya da o gün o mağranın girişine ağını ören örümcek kadar , bir şey yapmış olabilseydim sizin için

Taif te size taşlar atarlarken o kendini bilmezler , etrafınız da pervane dönen , size gelene kendini siper eden sahabenin bastığı iz ben olsaydım efendim

Sizinle beraber Allah yolunda çarpışan yiğitlerin elindeki kılıcın kını , Zülfikarın kabzasındaki bir nakışta ben olsaydım efendim

Anlatamam efendim hasretimi anlatamam , benim aciz lisanım yetmez anlatmaya Size söylenecek her söz eksik olur , kelimeler bi çare kalır efendim

Ama siz bilirsiniz efendimAnlatamasam da anlarsınızÇok özledim sizi efendim , içim sızlıyor hasretin ayazındanBiliyorum ben size layık ümmet olamadımama ben sizsiz olamam efendimHer isminiz anıldğında , gözlerimden utanç ve pişmanlık sızarBenim göz yaşlarımın bir değeri yok bilirimAma seher vakti el açıp yalvaran ve duası makbul olanSizi hakikatte seven ve sizin de sevdiğiniz ,Allah dostu güzeller hürmetine

Gelin ne olursun efendim

Bir lahza girin düşümeSiz gelin ki o anın hürmetine , yaşanılmışlığa değer bir anı olsun , ziyan ömrümün

Sizi çok özledim , çok özledim efendim Sahra da yağmur sonrası toprak kokusunu özlemek gibi özledim , içimi sarar hasretiniz ,genzimi yakar gülleri kıskandıran kokunuzun hayali

Hasret ayazında sızlıyorum , ey iki cihan güneşiSize muhtacım efendim , sizden gayrı hiç bir şey ısıtamaz buz kesmiş yüreğimi

Gelin ne olursunuz şevkatinizle sarın bütün varlığımıBir anne şevkatinin binlerce misli

Günahkarım ,acizim , pişmanım efendimseher vakti semaya yükselen tövbeler hürmetineCan özünden anılan adınız hürmetine

Gelin ne olursunuz , gelin düşün düşlerime

Sizi çok özledim efendim Özlemleri utandırır özleminiz

Ben hiç bir şeyim efendim Sizi herşey kadar özledim

Ve yüreğimin en temiz kalabilmiş yanıyla

SİZİ SONSUZ SEVİYORUM EFENDİM

Ya Rasullallah

Ne olursunuz tutun yüreğimi , bu acizi bırakmayın efendim

(Bir seher vakti)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com