Kader Gecemiz |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kader GecemizEn güzel tevbeyi kuşanmalıyız “Beni mahşer aydınlığında aleme rüsvay etme Rabbim!” Af deryasına dalmalıyız “Arındır beni Rabbim, bu günah kirlerinden arındır beni” Sonra dayamalıyız dudaklarımızı Rabbin rahmet pınarına “Senin rahmetin sonsuz Rabbim Bağışla beni” Bir namaz kılmalıyım, secdede bir gözyaşı dökmeliyim Elimi dua için açtığımda, Rabbin Huzurunda olduğumu bilmeliyim Görüyormuş gibi, görüyormuş gibi, tıpkı görüyormuş gibi Bir köşeye çekilip Kur'an okumalıyım Kurumuş uzuvlarıma yeniden su veriliyormuş gibi hissetmeliyim her ayetin tekâbül ettiği anlamı içime taşırken Bir gidip gelmeliyim mahşer aydınlığına Rasulullah'la buluşmayı denemeliyim “Din Günü”nün savruluşu içinde Elinden tutmak için, Hamd Sancağı'nın altında bir yer bulmak için çırpınmalıyım Yüreğimi yoklamalıyım o uzun, meşakkatli arayışa dayanabilecek kıvamı var mı diye Geceyi sağmalıyım, sağmalıyım, sağmalıyım Sonunda, tan yeri ağarırken içime bir ruh selameti yağıncaya kadar Göklerden Rabbin izniyle kafile kafile inmiş bir meleğin kanadının dokunduğunu hissetmeliyim, tatlı bir ürperti sarmalı her yanımı Bir namaz bulmalıyız mirac kıvamında Bir oruç bulmalıyız, günah tortularımı yakacak Bir hac bulmalıyız yeni doğmuş gibi arındıracak Bir zekat bulmalıyız, mal tutkusundan arındıracak Benim Kadir Gecem hangi Ramazan'da gelecek? Senin Kadir Gecen nerelerde kaldı? Ya da bu Ramazan değilse ne zaman? dua larımızı birbirimizden eksik etmeyelim canım arkadaslarım kardeşlerim geceniz mubarek olsun leon |
|