Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğru, ramazana, yaklaşırken

Ramazana Doğru Yaklaşırken

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ramazana Doğru Yaklaşırken

Ramazana doğru yaklaşırken

Yaz ayının rehaveti üzerimize çökmüş vaziyette Herkes dinlenmek için, tatil için bir yerlere gitme arzusunda Bu, elbette ki hakkımız Aynı zamanda ramazan da yaklaşıyor Ramazan, safları sıklaştırmanın zamanı Daha da düşünmenin, kendimizi yenilemenin zamanı Günahlarla araya perde koyma zamanı Bir fırsat Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım Çünkü Şaban ayındayız ve Hz Peygamber (sav)'in orucu, ibadeti, sadaka ve Kur'an-ı Kerim okuyuşunu çoğalttığı bir mevsimdeyiz
Hiçbirimiz için geç değil Dünya'nın en büyük günahkarı olsak da geç değil Çünkü hiçbirimizin günahı, Yüce Rabbimiz'in affından daha büyük değildir Firavun bile Kızıldeniz'de boğulurken tevbe niyetiyle iki büklüm olmaya çabalamış, ama geç kalmıştır Belki biraz acele etseydi Yüce Allah (cc)'ın affına ulaşacaktı
Ramazan ayının atmosferine girdiğimiz bu günlerde sizi üç mesaj verici başlıkla baş başa bırakıyorum Açık gönüller, duyan kulaklar ve gören gözler için her hadisede alınacak binlerce ibret vardır

MALIM YOK, SADAKA VEREMEM
Ebu Zerr anlatıyor; Efendimiz (sav) : "Herkes her gün sadaka vermelidir" buyurdu
Ben dedim ki Ya Rasul! Malım yok
Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurdu:
Tekbir getirmek; Sadakadır
Sübhanallah; Sadakadır
Elhamdülillah; Sadakadır
La ilahe illallah (Allah'tan başka ilah yoktur); Sadakadır
Estağfirullah; Sadakadır
İyiliği tavsiye etmek; Sadakadır
Kötülükten sakındırmak; Sadakadır
Yoldaki dikeni, taşı kaldırmak; Sadakadır
Gözü görmeyene yardım etmek; Sadakadır
Sağıra, dilsize laf anlatmak; Sadakadır
Aradığını bulamayana yardım edip, aradığını bulmaya çalışmak; Sadakadır
Zor durumda olanın yardımına koşmak; Sadakadır
Güçsüz birine arka çıkmak; Sadakadır
Eşinle cinsel yakınlığın; Sadakadır
(Ahmed, Müsned 1, 168-169)

SEVDİĞİNLE BERABERSİN
Hz Enes anlatıyor;
Peygamber Efendimiz (sav) ile beraber mescidden çıktık Birden gölgeden biri çıktı "Ya Resulallah, kıyamet ne zaman kopacak?" diye sordu
Peygamber Efendimiz (sav); "Kıyamete ne hazırladın?" diye sordu
Adamın başı önüne düştü Cevap veremedi Sonra, "fazla birşeyim yok, ne fazla orucum, ne fazla namazım, ne sadakam var Ben ancak farz ibadetleri yapabiliyorum Fakat ben Allah'ı ve Resulu'nü çok seviyorum" Bunu duyunca Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurdu; "Sen sevdiğinle berabersin"
Enes anlatıyor Bu cevap beni iliklerime kadar sarstı Çünkü ben de bu adam gibiyim Hem Peygamberimiz'i, hem Hz Ebubekir'i, hem Hz Ömer'i seviyorum Onların yaptığını yapamasam bile onları seviyorum Dilerim ki ahirette onlarla beraber olurum
(Buhari, edeb, 96
Müslim, Birr, 164
Tirmizi, Zühd, 50, Daamod, 98)

MÜ'MİN NASIL ÖLÜR?
Efendimiz bir cenazededir Baki'de (Medine mezarlığında gezinir) şöyle der: "Kabir azabından Allah'a sığının" Sonra ölüm olayını şöyle anlatır; "Mü'min şöyle ölür; Ecel gelince, yüzü güneş gibi parlar Melekler cennet kefeni ve güzel kokuyla gelirler Yere inerler adamın göreceği yere otururlar
Ölüm meleği baş ucuna gelir: "Ey temiz ruh! Allah'ın affı için artık çık" der
Mü'minin canı su gibi akar
Melekler onu cennet kefenine sararlar Koku sürerler Göğe doğru yükselirler Her tabakada sorarlar "Kim bu adam?" Melekler cevap verirler "Filanın oğlu filan" 7 kat göğe kadar böyle devam eder
Yüce Allah'ın huzurunda; "Kulumu cennete kaydedin, sonra yere indirin Ben onu topraktan çıkaracağım Kulun canı/ruhu tekrar cesede konur Kabre iner İki melek gelir Oturturlar Soru sorarlar Kul doğru cevap verir Yüce Allah; "Kulum doğru dedi, cennet elbisesi giydirin Kabrinden cennete kapı açın" buyurur
Cennetin koku ve rüzgari gelir Kıyamete kadar, cennetin kokusunu ve rüzgarını hisseder, hep onun yanında bulunurlar
(Ahmed, 4/287-288
Hak Müstedrek, 1,93-95)

Nihat Hatipoğlu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com