|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlamaya, dair, derlemeler, hayatı, kurandan |
![]() |
Kuran'dan Hayatı Anlamaya Dair Derlemeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran'dan Hayatı Anlamaya Dair DerlemelerBakara 155 Muhakkak sizi biraz korku, biraz açlık ve mallardan, canlardan, ürünlerden biraz eksiltmekle deneriz, sabredenlere müjdele ![]() Bakara 214 Sizden önce gelenlerin durumu sizin başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi zannettiniz? Peygamber ve onunla beraber müminler: "Allah'ın yardımı ne zaman?" diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı; iyi bilin ki Allah'ın yardımı şüphesiz yakındır ![]() Al-i İmran 286 İnandıktan, peygamberin hak olduğuna şahadet ettikten, kendilerine belgeler geldikten sonra inkar eden bir milleti Allah nasıl doğru yola eriştirir? Allah zalimleri doğru yola eriştirmez ![]() Al-i İmran 92 Sevdiğniz şeylerden sarf etmedikçe iyiliğe erişemezsiniz ![]() ![]() Al-i İmran 102 Ey inananlar! Allah'tan, sakınılması gerektiği gibi sakının, sizler ancak Müslüman olarak can verin ![]() Al-i İmran 160 Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur; eğer sizi yardımsız bırakıverirse, O'ndan başka size yardım edecek kimdir? İnananlar yalnız Allah'a güvensinler ![]() Al-i İmran 186 And olsun ki mallarınız ve canlarınızla sınanacaksınız; hiç şüphesiz, sizden önce Kitap verilenlerden ve Allah'a eş koşanlardan çok üzücü sözler işiteceksiniz ![]() ![]() Nisa 45 Allah, düşmanlarınızı çok iyi bilir ![]() ![]() Nisa 48 Allah kendisine ortak koşmayı elbette bağışlamaz, bundan başkasını dilediğinde bağışlar ![]() ![]() Nisa 144 Ey inananlar! Müminleri bırakıp kafirleri dost edinmeyin ![]() Maide 87 Ey inananlar! Allah'ın size helal ettiği temiz şeyleri haram kılmayın, hududu da aşmayın, doğrusu Allah aşırı gidenleri sevmez ![]() Maide 104 Onlara, "Gelin Allah'ın indirdiği Kitab'a ve peygambere uyun" dendiğinde, "Atalarımızı üzerinde bulduğumuz yol bize yeter" derler; ya ataları bir şey bilmeyen ve doğru yolda olmayan kimseler idiyseler? En'am 39 Ayetlerimizi yalanlayanlar karanlıklarda kalmış sağır ve dilsizlerdir ![]() ![]() En'am 50 De ki:"Size Allah'ın hazineleri elimdedir, demiyorum; gaybı da bilmiyorum; size, ben meleğim demiyorum, ben ancak bana vahy olunana uyuyorum ![]() Enam 116 Yeryüzündekilerin çoğunluğuna itaat edersen seni Allah yolundan saptırırlar ![]() ![]() Enam 158 Onlar kendilerine meleklerin gelmesini mi, yoksa Rabbinin gelmesini mi, yahut Rablerinden bir takım mucizelerin gelmesini mi bekliyorlar? Rabbinin bir takım mucizelerinin geldiği gün, bir kimse daha önce inanmamışsa veya imanıyla bir iyilik kazanmamışsa, imanı ona fayda vermez ![]() ![]() Enam 162 De ki: "Namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi Allah içindir ![]() Araf 28 Onlar bir fenalık yaptıkları zaman, "Babalarımızı bu yolda bulduk, Allah bize bunu emretti" derler ![]() ![]() Araf 42 İnanan ve hayırlı iş işleyenler ki kişiye gücünün yeteceği kadar yükleriz işte cennetlikler onlardır, orada temelli kalacaklardır ![]() Tevbe 23 Ey inananlar! Babalarınızı, kardeşlerinizi küfrü imana tercih ediyorlarsa dost edinmeyin ![]() ![]() Tevbe 24 De ki; "Babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, akrabalarınız, elde ettiğiniz mallar, durgun gitmesinden korktuğunuz ticaret, hoşunuza giden evler sizce Allah'tan peygamberlerinden ve Allah yolunda savaşmaktan daha sevgili ise, Allah'ın buyruğu gelene kadar bekleyin ![]() ![]() Rad 28 Onlar inanmışlar, kalpleri Allah'ı anmakla huzura kavuşmuştur ![]() ![]() Nahl 116 Diliniz yalana alışmış olduğu için, "şu haram, bu helaldir" demeyin, zira Allah'a karşı yalan uydurmuş olursunuz ![]() ![]() İsra 82 Kuran'dan inananlara rahmet ve şifa olan şeyler indiriyoruz ![]() ![]() Kehf 54 And olsun ki, Biz bu Kuran'da insanlara türlü türlü misali gösterip açıkladık ![]() ![]() Meryem 66, 67 İnsan: "Ben öldüğümde mi diriltileceğim?" der ![]() Enbiya 16, 17 Biz gökleri, yeri ve ikisinin arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık ![]() ![]() Enbiya 35 Her can ölümü tadacaktır ![]() ![]() ![]() Hac 8, 9 Bilmeden, doğruya götüren bir rehberi olmadan, aydınlatıcı bir kitabı bulunmadan Allah yolundan saptırmak için büyüklük taslayarak Allah hakkında tartışan insanlar vardır ![]() ![]() Hac 72 Onlara ayetlerimiz apaçık okunduğu zaman, inkar edenlerin yüzlerinden inkarlarını anlarsın ![]() ![]() ![]() Müminun 78, 79, 80 Oysa, sizin için kulaklar, gözler ve kalpler var eden O'dur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Furkan 43 Hevesini kendine tanrı edineni gördün mü? Ona sen mi vekil olacaksın? Ankebut 2,3 And olsun, biz kendilerinden öncekileri de denemişken, insanlar, "İnandık" deyince, denenmeden bırakılacaklarını mı sanırlar? Allah elbet doğruları ortaya koyacak ve elbette yalancıları da ortaya çıkaracaktır ![]() Ankebut 64 Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir ![]() ![]() ![]() Rum 55 Kıyamet koptuğu gün suçlular (dünyada) çok kısa bir müddet kalmış olduklarına yemin ederler ![]() ![]() Lokman 34 Kıyamet saatini bilmek ancak Allah'a mahsustur ![]() ![]() ![]() Yasin 74 Allah'ı bırakıp da, kendilerine yardımı dokunur diye, başka tanrılar edindiler ![]() Yasin 75 Oysa onlar yardım edemezler, ancak kendileri o tanrılara koruyuculuk için nöbet beklerler ![]() Sad 27 Göğü, yeri ve ikisinin arasında bulunanları boşuna yaratmadık ![]() ![]() Zümer 3 Dikkat edin, halis din Allah'ındır; O'nu bırakıp da putlardan dost edinenler: "Onlara, bizi Allah'a yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz" derler ![]() ![]() ![]() Zümer 36 Allah, kuluna yetmez mi? Seni O'ndan başka şeylerle korkutuyorlar ![]() ![]() Mü'min 57 Göklerin ve yerin yaratılması, insanların yaratılmasından daha büyük bir şeydir ![]() ![]() Fussilet 33 Doğrusu ben, kendini Allah'a verenlerdenim" diyen, yararlı iş işleyen ve Allah'a çağıran kimseden daha güzel sözlü kim vardır? Duhan 38 Biz gökleri, yeri ve ikisinin arasında bulunanları oyun olsun diye yaratmadık ![]() Duhan 39 Biz onları, ancak ve ancak gerektiği gibi yarattık, ama insanların çoğu bilmezler ![]() Casiye 24 Hayat, ancak bu dünyadaki hayatımızdır ![]() ![]() ![]() Hucurat 10 Şüphesiz müminler birbiri ile kardeştirler; öyle ise dargın olan kardeşlerinizin arasını düzeltin; Allah'tan sakının ki size acısın ![]() Hucurat 16 De ki: "Dininizi Allah'a mı öğretiyorsunuz? Oysa Allah göklerde olanları da yerde olanları da bilir, Allah her şeyi bilendir ![]() Hadid 3 O her şeyden öncedir; kendisinden sonraya hiçbir şeyin kalmayacağı son'dur; varlığı aşikardır; gerçek mahiyeti insan için gizlidir ![]() ![]() Hadid 20 Bilin ki, dünya hayatı oyun, oyalanma, süslenme, aranızda övünme ve daha çok mal ve çocuk sahibi olmaktan ibarettir ![]() ![]() ![]() ![]() Haşr 14 Onlar sizinle toplu olarak, ancak surla çevrilmiş kasabalar içinde veya duvarlar arkasından savaşı kabul edebilirler ![]() ![]() ![]() Haşr 21 Eğer Biz Kuran'ı bir dağa indirmiş olsaydık, sen, onun, Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün ![]() ![]() Bakara 45, 46 Sabır ve namazla Allah'a sığınıp yardım isteyin; Rablerine kavuşacak ve Ona döneceklerini umanlar ve huşu duyanlardan başkasına namaz elbette ağır gelir ![]() Bakara 80 Ateş bize sadece sayılı birkaç gün değecektir", derler; sor, "Allah katından siz söz mü aldınız?", eğer öyle ise Allah sözünden caymayacaktır ![]() Tevbe 71 Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin velileridir; iyiyi emreder kötülükten alıkoyarlar; namaz kılarlar, zekat verirler, Allah'a ve peygamberine itaat ederler ![]() ![]() ![]() Tevbe 72 Allah mümin erkeklere ve mümin kadınlara, temelli kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetler, Adn cennetlerinde hoş meskenler vadetmiştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|