![]() |
Anne Hakkında Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne Hakkında Hadislercennet annelerin ayakları altındadır ![]() anneye yapılan iyiliğin mükafatı iki mislidir ![]() ![]() Bir adam, Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme gelip, şöyle dedi: “Ey Allahın ResÃlü! Kendisine iyilik yapmaya kim daha lÃyıktır?” “Annen, sonra annen, sonra baban, sonra yakınlık derecelerine göre diğer yakınların,” buyurdu ![]() Ebà Hureyre radıyallahu anh ![]() ![]() Allah ResÃlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: “Yanında ana babası, ya da onlardan biri yaşlanıp da, gerekeni yaparak cennete giremeyen kimsenin burnu sürtülsün!” Ebà Hureyre radıyallahu anh ![]() ![]() Cahime dedi: “Ey Allahın Resûlü! Harbe katılmak istiyorum, sana danışmaya geldim ![]() “Annen var mı?” “Evet ![]() “Onun yanından ayrılma! Çünkü cennet, onun ayakları yanındadır ![]() İbn Cahime radıyallahu anh ![]() ![]() Esma: Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme sordum: “Müşrik olan annem yanıma geldi ![]() “Evet ![]() ![]() Esma radıyallahu anha ![]() ![]() Bir adam Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme dedi ki: “Ey Allahın Resalü! Çok büyük bir günah işledim, acaba tevbe edebilir miyim?” “Annen var mı?” buyurdu ![]() “Hayır ![]() “Teyzen var mı?” “Evet ![]() “Öyleyse ona bir iyilikte bulun!” buyurdu ![]() İbn Ömer radıyallahu anh ![]() ![]() Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, bir gün oturuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbn SÃib radıyallahu anh ![]() ![]() Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: “Ana babasına iyilik yapana ne mutlu! Allah onun ömrünü artırsın!” İbn Enes radıyallahu anh ![]() |
![]() |
![]() |
|