Limonlu İrmik Tatlısı |
04-17-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Limonlu İrmik TatlısıLimonlu İrmik Tatlısı Malzemeler : 2 Su Bardağı İrmik 2 Su Bardağı Toz Şeker 2 Yumurta 3 Su Bardağı Süt 3 Limon Sıvıyağ Hazırlanışı Tencereye 1 çay bardağı sıvıyağı ve irmiği dökün Kepçeyle sürekli karıştırarak kavurun Ayrı bir kasede yumurta sarısını, toz şekeri ve limon kabuğu rendesini karıştırın 3 su bardağı sütün 1 çay bardağını karışıma dökünŞerbetini hazırlamak için; sütü ve şekeri ayrı bir tencerede karıştırarak pişirin Sıcakken helvaya ilave edin Ardından karıştırarak yumurtalı karışımı tencereye alın Göz göz olmaya başlayınca kapağını kapatıp pişmeye bırakın Pişen helvayı küçük kalıplara doldurun ve servis tabağına ters çevirin Limon dilimleriyle servis edebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|