Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bırakma, dünya, günü, sigarayı

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bugün, Dünya Sigarayı Bırakma Günü Rakamlar, oldukça endişe verici Zira Türkiye'de sigaraya başlama yaşının 11'e kadar düştüğü belirtiliyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adana il Temsilcisi Mehmet Aslanbaba, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Yeşilay'ın 1920 yılından beri zararlı alışkanlıklarla mücadele ettiğini belirtti

Sigara şirketlerinin sigarayı masum göstermeye çalıştıkları raporların artık çok eskilerde kaldığını belirten Aslanbaba, ''Bugün artık sigaranın zararlarını bilmeyen kalmadığı halde, çevre etkisi, özenti, taklit gibi sebeplerle Türkiye'de sigaraya başlama yaşı 11'e kadar düştü'' ifadesini kullandı

Aslanbaba, ''Gelin bu günden itibaren sigara zehrini bırakalım Biz Yeşilay olarak sigaranın, zararlı alışkanlıkların hepsinin ortadan kalktığı, bu nesnelere ait iş alanlarının artık karlı olmaktan çıktığı bir dünyanın hayalini kuruyor, çocuklarımıza böyle bir dünya bırakmayı istiyoruz İnsanlık son yüzyılda köleliği kaldırdı, insan tabiatı her tür köleliği reddeder, bağımlılık da bir tür köleliktir İnsanlık köleliği kabul etmediği gibi bağımlılığı da kabul etmeyecektir'' dedi

Aslanbaba, üretici firmalar tarafından karlarını artırmak amacıyla, sigaranın içine bağımlılık arttırıcı, sağlığa zararlı kimyasal maddelerin katıldığını da iddia ederek, bağımlılık yapan sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerin üreticilerinin insanlığa karşı suç işlediklerini ifade etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com