Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
işkolikliğin, olduğu, vermiş, vücuda, zararlar

İşkolikliğin Vücuda Vermiş Olduğu Zararlar

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kişinin kendisini sürekli çalışma gereksinimi içinde hissetmesi, çalışmadığı zaman bundan rahatsızlık duyması olarak tanımlanabilir Peki işkolik misiniz? Test edin

Birey bu nedenle özel yaşantısını, aile ve yakınlarını, hobilerini, entelektüel faaliyetlerini ihmal edebilir Genellikle böyle çalışmak zorunda olduğunu ifade eden bu kişiler gereğinden fazla çalıştıklarını kabul etmezler

Kişi ben dediği zaman sadece “profesyonel ben” den söz ediyor hale gelmiştir İşin gereği, iş yeri koşullarının nedeniyle uzun saatler ve yoğun çalışmak zorunda olmak bu tanımın dışında kalır İşkolikliğin en sık rastlanan belirtileri şöyledir:

• Çalışmadıklarında huzursuz ve sinirli olurlar
• Evlerini ikinci bir ofise dönüştürebilirler
• Gevşemeleri zordur, boş zaman yaratamazlar
• Sürekli iş için bir şeyler yapma rolünü benimserler Uyunan zamanı boşa geçmiş sayarlar
• İş dışında herhangi bir konuda konuşmaları çok zordur
• İş hakkında diğer her şeyden daha heyecanlıdırlar
• Fazla çalışmayı rasyonalize etmeye çalışırlar, hep mantıklı bir neden öne sürerler

İşkolikliğin zihinsel etkileri

• Dalgınlık, unutkanlık
• İsteksizlik
• Çöküntü, huzursuzluk
• Konsantrasyon güçlükleri
• Performans düşüklüğü
• Sinirlilik, tahammülsüzlük
• Uyku bozuklukları

İşkolikliğin bedensel etkileri

• Hipertansiyon, kalp hastalıkları
• Omuz, boyun, sırt ve bel ağrıları
• Sindirim sistemi hastalıkları
• Baş dönmesi, baş ağrısı
• İştah ve kilo değişiklikleri
• Kronik yorgunluk
• Cilt hastalıkları
• Bağışıklık sistemi işlev bozuklukları, sık hastalanma

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com