Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belediyesi, danışmanlık, eğitim, ilgi, isparta, merkezine, psikolojik, sağlık

İsparta Belediyesi Sağlık Psikolojik Eğitim Danışmanlık Merkezi'ne İlgi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İsparta Belediyesi Sağlık Psikolojik Eğitim Danışmanlık Merkezi'ne İlgi

Isparta Belediyesi Sağlık Psikolojik Eğitim Danışmanlık Merkezi'ne İlgi

Isparta Belediyesi Sağlık Psikolojik Eğitim Danışmanlık Merkezi'ne (ISPEM) haftada ortalama 55 kişinin başvurduğu öğrenildi

İki hafta önce açılmasına rağmen oldukça ilgi gören merkezde, psikolojik danışmanlık, çocuk gelişimi danışmanlığı, ergenlik eğitim ve danışmanlığı, hamile eş eğitim ve danışmanlığı, evlilik öncesi danışmanlık, hukuk danışmanlığı, öğrenci rehberliği ve evde sağlık gibi hizmetler veriliyor

ISPEM sorumlusu Pikolog Dr Davut İbrahimoğlu, haftada ortalama 55 başvuru yapıldığını belirterek, aile içi huzurun sağlanması, aile fertleri arası sorunların aşılması, bireylerin toplumsal yaşama uyum sağlaması ve toplumsal huzuru sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi

İbrahimoğlu, Ispartalıların ilgisinden memnun olduklarını ifade ederek, "Eskiden sadece eğitim düzeyi yüksek olan insanlar psikoloğa gelerek yardım istiyorlardı Ama şimdi bakıyoruz bize ilköğretim mezunları bile geliyor Psikolog artık korkulan, çekinilen bir olgu değil" dedi

Artık psikoloğa gitmekten çekinmeyen, profesyonel yardım almaktan rahatsız olmayan bir kuşağın yetiştiğinden bahsedilebileceğini ifade eden İbrahimoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu sevindirici ancak, danışmanlık hizmeti alanların genellikle genç kuşak ve orta yaş olması ve sayısının da yüksek olması düşündürücü"

İbrahimoğlu, öncelikle koruyucu ruh sağlığı hizmeti verdiklerini, tedavilerde ilaca bağımlı kalmayı önlemeye çalıştıklarının altını çizdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com