Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
islamiyetten, tarihi, türk, önce

İslamiyetten Önce Türk Tarihi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İslamiyet Öncesi Türk Tarihi

Türklerin ilk anayurdu yapılan son araştırmalar diğerlerine göre daha kesin ve doğru bilgiler içermektedir Buna göre Anayurt'un sınırları;Altay - Sayan Dağlarının kuzeybatısı Tanrı Dağları'nın kuzeyi Hazar Denizi'nin doğusu ve Aral Gölü'nün çevresi olarak çizilmiştir

İLK TÜRK DEVLETLERİ

Büyük (Asya) Hun Devleti : MÖ 220

Göktürk Devleti (552 - 744)

Uygur Devleti 744 - 840

Kavimler Göçü: MS 375

Hun Devleti'nin dağılmasından sonra Asya'nın batısında oturan Hunların batıya hareketi ile başlayan kavim hareketliliğine Kavimler Göçü denir

Sonuçları

a Roma imparatorluğunun gücü sarsıldı M S 395'te Roma Doğu ve Batı olmak üzere ikiye ayrıldı 476'da Batı Roma yıkıldı
b Avrupa'da merkezi krallıkların yıkılması sonucu Feodalite - Derebeylik sistemi hakim oldu
c Bugünkü Avrupa Devletlerinin temelleri atıldı (Germen ve Frank Devletleri'nin kurulması)
d Kilise ve papalığın gücü, otoritesi arttı
e Avrupa'da ilk Türk Devleti kuruldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com