Marslarimiz... |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Marslarimiz...[SIZE=-2]FETİH MARŞI [SIZE=-2]Yelkenler dikilecek, yelkenler biçilecek [SIZE=-2]Dağlardan çektirilen kalyonlar çekilecek [SIZE=-2]Dağlardan çektirilen kalyonlar çekilecek [SIZE=-2]Elde sensin dilde sen, gönüldesin baştasın [SIZE=-2]Fatih'in Istanbul'u fethetigi yaştasın [SIZE=-2]Delikanlım işaret aldğın gün atandan, [SIZE=-2]Yürüyeceksin; Millet yürüyecek arkandan [SIZE=-2]Sana selâm getirdim Ulubatlı Hasan'dan [SIZE=-2]Elde sensin dilde sen, gönüldesin baştasın [SIZE=-2]Fatih'in İstanbul'u fethetiği yaştasın [SIZE=-2]Bu kitaplar Fatih'tir; Selim'dir, Süleyman'dır [SIZE=-2]Şu mihrap Sinanüddin, şu minare Sinan'dır [SIZE=-2]Haydi artık uyuyan destanını uyandır [SIZE=-2]Elde sensin dilde sen, gönüldesin baştasın [SIZE=-2]Fatih'in İstanbul'u fethetiği yaştasın [SIZE=-2]ESKİ ORDU MARŞI [SIZE=-2]Ceddin deden, neslin baban [SIZE=-2]Hep kahraman Türk Milleti [SIZE=-2]Ordularin pek çok zaman [SIZE=-2]Vermiştiler dünyaya şan [SIZE=-2]Türk Millet Türk Millet!i [SIZE=-2]Aşk ile sev milliyeti [SIZE=-2]Kahret vatan düsmanını [SIZE=-2]Çeksin o mel'un o zilleti [SIZE=-2]MEHTER MARŞI [SIZE=-2]Gafil ne bilir neşe-i pür sevk-i vegay-ı [SIZE=-2]Meydan-ı celâdetteki enver-i sefayı [SIZE=-2]Meydan-ı gazâ aşk ile tekbirler alınca [SIZE=-2]Titrettiyine rûy-i zemin arş-ı semâyı [SIZE=-2]Allah yonuna cenk edelim, şan alalım şan [SIZE=-2]Kur'an'da zafer vâdediyor hazreti Yezdân [SIZE=-2]Farz eyledi Halak-u cihan harb-i cihâdi [SIZE=-2]Hep cenk ile yükselmede ecdadımın adı [SIZE=-2]Dünyaları fert eyleyen ecdadımız elhak [SIZE=-2]Âdil idi hifz eyler idi hakkı ibâdı [SIZE=-2]Allah yolunda cenk edelim, şan alalım şan [SIZE=-2]Kur'an'da zafer vâdediyor Hazreti Yezdân [SIZE=-2]GENÇ OSMAN MARŞI [SIZE=-2]Of, of Genç Osman dediğin bir küçük uşak, [SIZE=-2]Beline bağlamış ibrişim kuşak oy oy! [SIZE=-2]Aman, askerin içinde birinci uşak [SIZE=-2]Allah, Allah deyip geçer Genç Osman oy, oy! [SIZE=-2]Of, of Genç Osman dediğin bir küçük aslan [SIZE=-2]Bağdat'ın içine girilmez yastan oy, oy! [SIZE=-2]Aman her ana doğurmaz böyle bir aslan, [SIZE=-2]Allah, Allah deyip geçer Genç Osman oy, oy! [SIZE=-2]Of, of Bagdat'ın kapısın Genç Osman açtı, [SIZE=-2]Düşmanın cümlesi önünden kaçtı oy oy! [SIZE=-2]Aman kelle koltuğunda üç gün savaştı [SIZE=-2]Allah, Allah deyip geçer Genç Osman oy, oy! [SIZE=-2]KAHRAMANLIK MARSI [SIZE=-2]Kahramanlık ne yanlız bir yükseliş demektir, [SIZE=-2]Ne de yıldız gibi parlayıp sönmektir [SIZE=-2]Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir; [SIZE=-2]Kahramanlık: Saldırıp bir daha dönmemektir [SIZE=-2]Sızlasa da gönüller düşenlerin yasından [SIZE=-2]Koşar adım gitmeli onların arkasından [SIZE=-2]Kahramanlık: İçerek acı ölüm taşından [SIZE=-2]İleriye atılmak ve sonra dönmemektir [SIZE=-2]Yırtıcılar az yaşar Uzun sürmez doğanlık [SIZE=-2]Her ışığın altında gızlıdır bir karanlık; [SIZE=-2]Adsız sansız olsa da, en büyük kahramanlık; [SIZE=-2]Göz kırpmadan saldırıp bir daha dönmemektir [SIZE=-2]Kahramanlık ne yanlız bir yükseliş demektir [SIZE=-2]Ne de güneşler gibi parlayıp sönmektir [SIZE=-2]Bunun için ölüme bir atılış gerekir [SIZE=-2]Atıldıktan sonra bir daha dönmemektir [SIZE=-2]ESTERGON KALESİ [SIZE=-2]Estergon kalesi su başı, durak, [SIZE=-2]Kemirir içimi bir sinsi firâk [SIZE=-2]Gönül yar peşinde yar ondan ırak [SIZE=-2]Akma Tuna akma ben bir dertliyim; [SIZE=-2]Yar peşinde koşar kara bahtlıyım [SIZE=-2]Estergon kalesi su başı hisar, [SIZE=-2]Baykuşlar çağırır bülbüller susar; [SIZE=-2]Kâfir bayrağını burcuna asar [SIZE=-2]Akma Tuna akma ben bir dertliyim; [SIZE=-2]Yar peşinde koşar kara bahtlıyım [SIZE=-2]TÜRKLERİN TÜRKÜSÜ [SIZE=-2]Dilek yolunda ölmek Türklere olmaz tasa, [SIZE=-2]Türk'e boyun eğdirir yanlız töreyle yasa; [SIZE=-2]Yedi ordu birleşip karşımızda parlasa [SIZE=-2]Onu kanla söndürüp parçalarız, yeriz [SIZE=-2]Biz tufanı yarattık uyku uyurken Batı, [SIZE=-2]Nuh doğmadan kisnedi ordularımızın atı [SIZE=-2]Sorsan söyle diyecek gök denilen şu çatı: [SIZE=-2]Türk gücü yıldırım, Türk bilgisi bir deniz [SIZE=-2]Delinse yer, çökse gök; yansa, kül olsa dört yan [SIZE=-2]Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan [SIZE=-2]Yıldırımdan, tipiden, kasırgadan yılmayan [SIZE=-2]Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz [SIZE=-2]PLEVNE MARŞI [SIZE=-2]Tuna nehri akmam diyor [SIZE=-2]Etrafımı yıkmam diyor [SIZE=-2]Şanı büyük Osman Paşa [SIZE=-2]Plevne'den çıkmam diyor [SIZE=-2]Olur mu böyle olur mu [SIZE=-2]Evlât babayı vurur mu [SIZE=-2]Sizi millet hainleri [SIZE=-2]Bu dünya size kalır mı [SIZE=-2]Düşman Tuna'yı atladı [SIZE=-2]Karakolları yokladı [SIZE=-2]Osman Paşa'nın kolunda [SIZE=-2]Beşbin top birden patladı [SIZE=-2]Kılıcımı vurdum taşa [SIZE=-2]Taş yarıldı baştan başa [SIZE=-2]Askerinle binler yaşa [SIZE=-2]Namı büyük Osman Paşa [SIZE=-2]KAFKASYA MARŞI [SIZE=-2]Kafkasya daglarinda çiçekler açar [SIZE=-2]Altin günes orda, sirmalar saçar [SIZE=-2]Bozulmus düsmanlar hep yel gibi kaçar [SIZE=-2]Kader böyle imis ey garip ana [SIZE=-2]Kanim helâl olsun güzel vatana [SIZE=-2]Kafkasya daglarina bomba koydular [SIZE=-2]Türk'ün sancagini öne koydular [SIZE=-2]Sanli zaferlerle düsmani bogdular [SIZE=-2]Kader böyle imis ey garip ana [SIZE=-2]Kanim helâl olsun güzel vatana [SIZE=-2]Kafkasya daglarinda oturdum kaldim [SIZE=-2]Sehit olanlari deftere yazdim [SIZE=-2]Öksüz yavrulari ben bagrima bastim [SIZE=-2]Kader böyle imis ey garip ana [SIZE=-2]Kanim helâl olsun güzel vatana [SIZE=-2]Türk ogluyum ben ölmek isterim [SIZE=-2]Toprak diken olsa yatagim yerim [SIZE=-2]Allah'indan utansin dönenler geri [SIZE=-2]Kader böyle imis ey garip ana [SIZE=-2]Kanim helâl olsun güzel vatana [SIZE=-2]FATİH MARŞI [SIZE=-2]Yürekler kabarık, gözlerde damla, [SIZE=-2]Mehteri saygıyla dur da selâmla [SIZE=-2]Bir huşû içinde dinle gülbankı [SIZE=-2]Sesleniyor tarih, bu ses o yankı [SIZE=-2]Sen böyle yürürken tuğla sancakla [SIZE=-2]Türk'ün savaşları geliyor akla [SIZE=-2]Asırlar boyunca çınladı serhat [SIZE=-2]Doğu'dan Batı'ya Yemen Belgrat [SIZE=-2]Duyarak bakışan gözler görüyor [SIZE=-2]Fatih Topkapı'dan şehre giriyor [SIZE=-2]Sen böyle yürürken tuğla sancakla [SIZE=-2]Türk'ün savaşları geliyor akla [SIZE=-2]KERKÜK MARŞI [SIZE=-2]And olsun, mavi asmânım sana [SIZE=-2]And olsun şanlı toprağım sana [SIZE=-2]Vatan için çalışırız [SIZE=-2]Ya ölürüz ya kalırız [SIZE=-2]Hizmet etmek için sana [SIZE=-2]Ey Moskof'lar geçti gaflet günleri [SIZE=-2]Kanımızla çizdik biz plânları [SIZE=-2]Çok çalışma gaflet için [SIZE=-2]Çok yorulma dönmek için [SIZE=-2]Süngümdür cevap sana [SIZE=-2]Yürüyelim hep bu yolda zafere [SIZE=-2]Bayrağımız kaldıralım göklere [SIZE=-2]Koy görsünler şanımızı [SIZE=-2]Cihana destan olur [SIZE=-2]Milletim; şan milletim! [SIZE=-2]Genci Bozkurt milletim! [SIZE=-2]Bu vatanı bekleriz biz [SIZE=-2]Canı feda ederiz biz [SIZE=-2]Allah'ım, Bayrağım, Toprağım! Andım sana [SIZE=-2]TEKBİR VE CENK MARŞI [SIZE=-2]Rahim Allah, Kerim Allah (3 kere) [SIZE=-2]Ey şanlı ordu, ey şanlı asker [SIZE=-2]Haydin gazenfer, umman-ı safder [SIZE=-2]Bir elde kalkan bir elde hançer [SIZE=-2]Serhadde doğru ey şanlı asker [SIZE=-2]Deryada olsa her sey muzaffer, [SIZE=-2]Dillerde tekbir Allahü ekber [SIZE=-2]Allahü ekber Allahü ekber [SIZE=-2]Ordumuz olsun daim muzaffer [SIZE=-2]Rahim Allah, Kerim Allah (3 kere) [SIZE=-2]ÇANAKKALE MARŞI [SIZE=-2]Çanakkale içinde aynalı çarşı [SIZE=-2]Anne ben gidiyorum düşmana karşı [SIZE=-2]Çanakkale içinde sıra sıra selviler [SIZE=-2]Binbaşı oturmuş asker öğütler [SIZE=-2]Çanakkale içinde bir kırık testi [SIZE=-2]Anneler babalar ümidi kesti [SIZE=-2]Arı burnundan çıktık yan basa basa [SIZE=-2]Düşmanlar kaçıyor, kan kusa kusa [SIZE=-2]ZAFER MARŞI [SIZE=-2]Tarihi çevir, nal sesi kısrak sesi bunlar [SIZE=-2]Delmiş Roma'nın kalbini mızrak gibi Hun'lar [SIZE=-2]Göktürkler, Uygurlar, Oğuzlar, Peçenekler [SIZE=-2]Türk'ün tarihine binbir zafer ekler [SIZE=-2]Dünya atımın nalları altında ezildi [SIZE=-2]Kaç haçlı sefer göğsüme çarpınca kesildi [SIZE=-2]Bir gün gemiler dağlara tırmandı denizden [SIZE=-2]Kudret ve zafer bizlere miras dedemizden [SIZE=-2]GENÇLİK MARŞI [SIZE=-2]Dağ başını duman almış, [SIZE=-2]Gümüş dere durmaz akar [SIZE=-2]Güneş ufuktan şimdi doğar [SIZE=-2]Yürüyelim arkadaşlar [SIZE=-2]Sesimizi yer, gök, su dinlesin; [SIZE=-2]Sert adımlarla her yer inlesin [SIZE=-2]Bu gök, deniz nerede var, [SIZE=-2]Nerede bu dağlar, taşlar [SIZE=-2]Bu ağaçlar, güzel kuşlar [SIZE=-2]Yürüyelim arkadaşlar [SIZE=-2]Sesimizi yer, gök, su dinlesin; [SIZE=-2]Sert adımlarla her yer inlesin [SIZE=-2]Her geceyi güneş boğar [SIZE=-2]Ülkemizin günü doğar, [SIZE=-2]Yol uzun olsa da ne var, [SIZE=-2]Yürüyelim arkadaşlar [SIZE=-2]Sesimizi yer, gök, su dinlesin; [SIZE=-2]Sert adımlarla her yer inlesin [SIZE=-2]MALAZGİRT MARŞI [SIZE=-2]Aylardan ağustos, günlerden cuma [SIZE=-2]Gün doğmadan evvel iklîm-i Rum'a [SIZE=-2]Bozkurtlar ordusu geçti hucuma [SIZE=-2]Yeni bir sevk ile gürledi gökler [SIZE=-2]Ya AllahBismillah Allahüekber [SIZE=-2]Önde yalın kılıç türkmen basbuğu [SIZE=-2]Ardında Oğuz'un ellibin tuğu [SIZE=-2]Andırır Altay'dan kopan bir çığı [SIZE=-2]Budur, Peygamberin övdüğü Türkler [SIZE=-2]Ya AllahBismillah Allahüekber [SIZE=-2]Türk, Ulu Tanrı'nın soylu gözdesi [SIZE=-2]Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi [SIZE=-2]Bu ses insanlığa hakkın müjdesi [SIZE=-2]Bu seste birleşir bütün yürekler [SIZE=-2]Ya AllahBismillah Allahüekber! [SIZE=-2]Yiğitler kan döker, bayrak solmaya, [SIZE=-2]Anadolu başlar, vatan olmaya [SIZE=-2]Kızılelma'ya hey Kızılelma'ya!!! [SIZE=-2]En güzel marşını vurmadan mehter [SIZE=-2]Ya AllahBismillah Allahüekber! [SIZE=-2]PLEVNE MARŞI [SIZE=-2]Tuna nehri akmam diyor [SIZE=-2]Etrafımı yıkmam diyor [SIZE=-2]Şanı büyük Osman Paşa [SIZE=-2]Plevne'den çıkmam diyor [SIZE=-2]Olur mu böyle olur mu [SIZE=-2]Evlât babayı vurur mu [SIZE=-2]Sizi millet hainleri [SIZE=-2]Bu dünya size kalır mı [SIZE=-2]Düşman Tuna'yı atladı [SIZE=-2]Karakolları yokladı [SIZE=-2]Osman Paşa'nın kolunda [SIZE=-2]Beşbin top birden patladı [SIZE=-2]Kılıcımı vurdum taşa [SIZE=-2]Taş yarıldı baştan başa [SIZE=-2]Askerinle binler yaşa [SIZE=-2]Namı büyük Osman Paşa [SIZE=-2]KAFKASYA MARŞI [SIZE=-2]Kafkasya daglarinda çiçekler açar [SIZE=-2]Altin günes orda, sirmalar saçar [SIZE=-2]Bozulmus düsmanlar hep yel gibi kaçar [SIZE=-2]Kader böyle imis ey garip ana [SIZE=-2]Kanim helâl olsun güzel vatana [SIZE=-2]Kafkasya daglarina bomba koydular [SIZE=-2]Türk'ün sancagini öne koydular [SIZE=-2]Sanli zaferlerle düsmani bogdular [SIZE=-2]Kader böyle imis ey garip ana [SIZE=-2]Kanim helâl olsun güzel vatana [SIZE=-2]Kafkasya daglarinda oturdum kaldim [SIZE=-2]Sehit olanlari deftere yazdim [SIZE=-2]Öksüz yavrulari ben bagrima bastim [SIZE=-2]Kader böyle imis ey garip ana [SIZE=-2]Kanim helâl olsun güzel vatana [SIZE=-2]Türk ogluyum ben ölmek isterim [SIZE=-2]Toprak diken olsa yatagim yerim [SIZE=-2]Allah'indan utansin dönenler geri [SIZE=-2]Kader böyle imis ey garip ana [SIZE=-2]Kanim helâl olsun güzel vatana [SIZE=-2]KARADENİZ MARŞI [SIZE=-2]Çırpınırdı Karadeniz [SIZE=-2]Bakıp Türk'ün bayrağına [SIZE=-2]Ah ölmeden bir görseydim [SIZE=-2]Düşebilsem toprağına [SIZE=-2]Sırmalar sarsam koluna [SIZE=-2]İnciler dizsem yoluna [SIZE=-2]Fırtınalar dursun yana [SIZE=-2]Yol ver Türk'ün bayrağına [SIZE=-2]Ayrı düştüm dost elinden [SIZE=-2]Yıllar var ki çarpar sinem [SIZE=-2]Vefalı Türk geldi yine [SIZE=-2]Selam Türk'ün bayrağına [SIZE=-2]Kafkaslar'dan esen yeller [SIZE=-2]Şimdi sana selam söyler [SIZE=-2]Olsun bütün Turan eller [SIZE=-2]Kurban Türk'ün bayrağına [SIZE=-2]Kafkaslar'dan aşacağız [SIZE=-2]Türklüğe şan katacağız [SIZE=-2]Türk'ün şanlı bayrağını [SIZE=-2]Turan ele asacağız [SIZE=-2]GÜZEL TÜRKİSTAN [SIZE=-2]Güzel Türkistan sana ne oldu? [SIZE=-2]Seher çağında güllerin soldu [SIZE=-2]Bağ bahçeden berbad, kuşlarda feryat [SIZE=-2]Hepisi bir mahzunolmaz mı dilşad? [SIZE=-2]Bilmem niçin kuşlar uçmaz bahçelerde? [SIZE=-2]Birliğimizin sarsılmaz dağı [SIZE=-2]Ümidimizin sönmez ışığı [SIZE=-2]Birleş ey halkım, gelmiştir çağı [SIZE=-2]Bezensin şimdi Türkistan bağı [SIZE=-2]Uyan halkım, bitsin artık bunca zulümler [SIZE=-2]Bayrağını al, kalbin uyansın [SIZE=-2]Kulluk, esaretin herşeyi yansın [SIZE=-2]Kur yeni devlet düşmanlar ürksün [SIZE=-2]Yüce Türkistan göklere değsin [SIZE=-2]Yayıl, yeşer öz vatanın gül bağlarında [SIZE=-2]KÖYCÜLÜK MARŞI [SIZE=-2]Alevden oklar gibi hızlandık köye doğru [SIZE=-2]Devrim hamlesidir bu, ülkü hamlesidir bu [SIZE=-2]Ruhumuzda tutuşan bu ateşli imanla [SIZE=-2]Hedefe koşuyoruz bu şerefle şanla [SIZE=-2]Seferberiz bu yolda ana, baba, oğul, kız [SIZE=-2]Yarınlarin köyünü kurmak davasındayız [SIZE=-2]Cengimiz var arkadaş, haydi yürü ilerle [SIZE=-2]Tarihin çok beklediği sarsılmaz hamlelerle [SIZE=-2]Ülküye koşmak dağları asmak gerek [SIZE=-2]Kanatlı rüzgâr olup köye ulaşmak gerek [SIZE=-2]Seferberiz bu yolda, ana baba, oğul, kız, [SIZE=-2]Yarınların köyünü kurmak davasındayız |
|