Kakuleli Kurabiye |
02-27-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kakuleli KurabiyeKakuleli Kurabiye Malzemeler
Tereyağı ile pudra şekerini çırpma kabında krema haline gelene kadar mikserle çırpın Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin Kakuleyi katıp karıştırarak, pirinç unu ve unu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun Hamuru streçleyip ılık bir ortamda 1,5 -2 saat dinlendirin Dinlenen hamuru tekrar yoğurup, mandalin büyüklüğünde parçalar koparın Tezgahın üzerinde 0,5 cm kalınlığında olacak şekilde merdane ile açıp, istediğiniz şekildeki kalıplarla kesin (kalıp yoksa su bardağı ile de kesebilirsiniz) Fırın tepsisine fırın kağıdı serip kurabiyeleri sık sık sıralayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dk hafif pembeleşinceye kadar pişirin Pişen kurabiyeleri tezgahın üzerine çıkarıp tepsinin içerisinde iyice soğutun Ayrı bir yerde 80 gr’lık bitter çikolatayı benmari usulü eritin (Tencereye 3 su bardağı su koyup kaynayınca üzerine daha küçük bir kap koyarak, küçük parçalara böldüğünüz çikolataların suya değmeden buharda eritilmesi) Eriyen çikolatayı tatlı kaşığı yardımı ile arzu ettiğiniz şekilde kurabiyelerin üzerinde gezdirin Çikolataların donması için bir müddet buzdolabında bekletip daha sonra çayın ve özellikle nescafenin yanında servis yapabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|