Prof. Canan Efendigil Karatay, Karatay Mutfağı Kitap Tanıtımı |
11-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Prof. Canan Efendigil Karatay, Karatay Mutfağı Kitap TanıtımıKitaplarıyla satış rekorları kıran Prof Canan Efendigil Karatay, üçüncü kitabı "Karatay Mutfağı"nı çıkardı Kitap, hem sağlıklı hem de kilo verdiren tarifler içeriyor "Türkiyeyi zayıflatan profesör" olarak ünlenen ve ilk iki kitabı satış rekorları kıran Prof Canan Efendigil Karatayın merakla beklenen üçüncü kitabı "Karatay Mutfağı" çıktı "Karatay Mutfağı", sağlığını (ve kilosunu) önemseyen ama ağız tadından da taviz vermek istemeyen, mutfağında sağlığı, lezzeti ve sürdürülebilirliği aynı anda arayanlar için ideal bir kitap Kitap, sağlıklı bir mutfakta olması gereken tüm özellikleri bünyesinde topluyor Bu anlamda alanında "ilk ve tek" olarak lanse ediliyor Karatay Mutfağı'nın özellikleri Doğal malzemelerle yapılmış tariflerde paketli gıdaların hiçbiri kullanılmamış Prof Karatayın meşhur "eve ve mutfağa asla alınmayacaklar, vücuda girmeyecekler" listesine harfiyen uyulmuş "Gıdanın iyisi nasıl anlaşılır, doğru alışveriş nasıl yapılır?" sorularına yanıt verilmiş Besinlerin besin değerlerini öldürmeyen, onların yapılarını bozmayan pişirme yöntemleri önerilmiş Mevsimselliğin önemi vurgulanmış Kitaptaki tüm yemek tariflerinin Türk damak tadına uygun ve ulaşılabilir olmasına dikkat edilen kitapta, insanların ismini dahi duymadıkları malzemelerin yer aldığı ithal mutfakların tam tersine, kullanılan malzemeler bakkaldan, pazardan rahatça bulunulabiliyor Kitabın en ayırt edici özelliği ise içinde yer alan tariflerin kilo vermenize yardımcı olması Çünkü tariflerin hepsinin glisemik indeksi düşük Karatay Mutfağı, Karatay Diyeti prensiplerine göre revize edilmiş geleneksel Türk mutfağından en güzel örnekleri sunuyor Kalıcı kilo verdiren, doğal ve lezzetli yemek tariflerinin yer aldığı kitap adeta bir sağlıklı yaşam prospektüsü niteliğinde Sağlıklı malzeme seçimi, akıllı alışveriş tüyoları, yoğurt, ekşimik, tereyağı gibi evde yapılabilecek doğal ürünlerin tarifleri var kitapta Çorbalardan salatalara, mezelerden yumurtalı yemeklere, zeytinyağlılardan et ve balık yemeklerine tamamı denenmiş onlarca leziz tarifin yer aldığı kitapta, küçük tatlı kaçamaklar ve dinlendiren çay formülleri de bulunuyor Bu tariflerin en önemli özelliği ise sağlıklı yağlar, sağlıklı proteinler ve sağlık karbonhidratlarla hazırlanması, vücudu sağlığına kavuşturması Ve tabii ki zayıflatması… Mevsimsel mönü örnekleri de Karatay Mutfağının "tüm besinler mevsiminde yenmeli" prensibini ortaya koyuyor Ayrıca kitapta Karatay Diyetini protein diyeti olarak eleştirenlere de yanıt veriliyor Karatay Mutfağı, Prof Dr Canan Karatayın 50 yıllık hekimlik tecrübesinin ve geleneksel Türk mutfağına olan aşkının bir ürünü Prof Karatay, bundan önceki ilk iki kitabında az sayıda da olsa yemek tarifi vermişti Hasta ve okuyuculardan bu tariflerin sayısının artırılması yönünde yoğun talepten ötürü Karatay Mutfağı bu pratik ihtiyaca cevap vermeye soyundu Prof Dr Canan Karatay ve ilk iki kitabının editörü olan Nihal Doğan önce Karatay Mutfağına uygun tarifleri belirledi Nihal Doğan tarifleri uyguladı Prof Dr Canan Karatay, Karatay Diyeti prensiplerine uygunluğunu ve glisemik indeks değerlerini denetledi Kitabın bölümleri 1 KARATAY MUTFAKTA 2 HANGİ BESİN HANGİ MEVSİMDE GÜZEL 3 KARATAY MUTFAĞININ ALTIN KURALLARI 4 EVDE YAPILABİLECEK HAKİKİ DOĞAL ÜRÜNLER 5 DİNÇLEŞTİREN VE KALICI KİLO VERDİREN TARİFLER Verimli bir gün için sağlıklı ve doyurucu KARATAY KAHVALTISI · Enerji veren YUMURTALI LEZZETLER · Vitamin-mineral-karbonhidrat kaynağı SALATALAR VE MEZELER · Mideyi ve bağırsakları rahatlatan ÇORBALAR · Hafif, besleyici OT VE SEBZE YEMEKLERİ · Protein deposu ET VE SAKATAT YEMEKLERİ · Omega-3 zengini BALIK YEMEKLERİ · Sağlıklı karbonhidrat kaynağı BAKLAGİLLER, PİLAVLAR, DOLMALAR VE KÖFTELER · Küçük mutluluklar için SAĞLIKLI KÜÇÜK KAÇAMAKLAR · Dinlendiren ve güzelleştiren ÇAYLAR 6 MEVSİMLERE GÖRE ÖRNEK MÖNÜLER Karatay Mutfağı Prof Dr M Canan Efendigil Karatay, Nihal Doğan Hayy Kitap Fiyatı: 1950 TL |
|