Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bankası, kültür, türkiye, yayınları

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, her yaş kategorisinden çocuk için kitap çıkarmaya devam ediyor Nasrettin Hoca ile Düşünmek, Harika Bilim, Saymayı, Saati, Şekilleri ve Renkleri Öğrenelim serisini çocuklar çok sevecek gibi

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, çocuklar için kitap yayımlamaya devam ediyor Yayınevinin son serisi hem okulöncesi hem de ilköğretim öğrencilerine hitap ediyor İlk kitapları Saymayı, Saati, Şekilleri ve Renkleri Öğrenelim serisi Henüz okula başlamamış çocuklar için basılan kitaplar çocuklara rakamları, zaman kavramını ve doğadaki renkleri öğretiyor Öğrenme süresi kısalsın diye çıkartmalara başvuruluyor, bu meşakkatli iş farklı yöntemlerle eğlenceli bir oyuna çevriliyor

Harika Bilim Serisi, 9-14 yaş grubuna uygun iki yeni kitabı ile raflardaki yerini çoktan aldı Bilim adamlarının binlerce yıldır araştırdığı gizemli çalışmalar gün yüzüne çıkıyor Dünyanın oluşumundan gök cisimlerine, gözle göremediğimiz maddelerden, kimyanın temellerine uzanan ve pozitif bilimlerin tüm alanlarını kapsayan temel bilgiler kitapta ayrıntısıyla yer alıyor Alex Frith'ın (Keşfedin, Bilim) ile Conrad Mason'ın (Keşfedin, Nasıl Çalışır) yazdığı kitabın resimleri Colin King'e ait

Seri bu kitaplarla bitmiyor tabii Halk kahramanımız Nasrettin Hoca'nın maceraları farklı bir yorumla okuyucuların karşısında Necdet Neydim'in kaleme aldığı Nasrettin Hoca serisi üç kitaptan oluşuyor: Elli Altın Eden Hükümdar, Geleceği Gören Çocuk, Sana Güvenebilir miyim Dostum Yazar geçmişle günümüzü birleştirdiği öykülerinde minik okurlarına konuya ilgili "Siz olsanız ne yapardınız?" sorusunu sorarak, onları analitik düşünmeye teşvik ediyor

Gelelim Richard Edwards'ın kaleme aldığı Suaygırı'na Okumayı yeni öğrenen çocuklar için hazırlanan kitap, her şeyden huzursuz olan bir suaygırının hikâyesini anlatıyor Kitabın sonunda mutluluğun formülünü keşfeden suaygırı, çocukları tropik ormanlarda kısa bir yolculuğa çıkarıyor Hâlâ okumayı sökemeyen çocuklara bir kitap daha tavsiye edebiliriz: Julia Donaldson'ın yazdığı Ejder Zogi

Çocuklarına hayvan ve çevre sevgisini kazandırmak isteyenler Ormanda Piknik kitabından faydalanabilir Kitap, renkli içeriğinin yanı sıra başarılı çizimleri ile dikkat çekiyor

Çocukları, yaprakları koptuğu için ağlayan çiçeklerden Hacivat'la Karagöz'ün perde arkasındaki maceralarına, hayvanat bahçesindeki türlü hayvanlardan küçük bir kızın kedisiyle yaptığı düşsel yolculuğa çıkarmayı vaat ediyor Kitabı bugüne dek yüze yakın öykü ve masal çalışması yayınlanan Ayten Maden, 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için yazmış

Şehrazat İstiridyenin Sırrı kitabı ise minik okurları uzay gemisine dönüşen bir istiridyeyle dünyayı keşfe çağırıyor Kahramanımız Şehrazat ve yeni dostları, meraklı çocuklar için birbirinden ilginç canlıları ve masalsı dünyaları bir istiridyenin kabuğunda bir yolculuğa çıkarıyor Düşler gezegeninde okurları, Şehrazat ile birlikte berrak nehirler, salıncaklar, danslar bekliyor Necdet Neydim'in yazdığı kitap, 9-13 yaş aralığındaki çocuklara hitap ediyor Son kitabımız Alman edebiyatının usta kalemi Heinz Janisch'in yazdığı Kral ile Deniz 21 kısa öyküden oluşan kitapta, kralın gözünden dünyanın gerçek yüzü gösteriliyor
ZAMAN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com