Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gideli, gittin, kitabının, özeti

Sen Gittin Gideli Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sen Gittin Gideli Kitabının Özeti

Sen Gittin Gideli

Aldatıp terk ettin beni; öyle mutsuzum ki

Nisan ayında, bir öğle yemeğinden sonra, eşim beni bırakmak istediğini söyledi Bunu biz sofrayı kaldırırken, çocuklar yan odada her zamanki gibi kavga ederken ve köpek radyatörün yanında her zamanki gibi mışıl mışıl uyurken yaptı

Olganın tüm dünyası kocasının tek taraflı ayrılık kararıyla yıkılır Hikâyelerini okuduğu ya da çevresinde gördüğü zavallı, bedbaht kadınlardan biri olmayacağına kesinlikle inansa da, artık terk edilmiş, yıkılmış, istenmeyen bir kadındır Üstelik kocası onu yarı yaşında genç bir kız uğruna terk etmiştir İşte bu, en büyük darbe olur Olga için Birlikte yaşlanmayı düşündüğü ama artık kendisini istemeyen bir adam için yıllarını harcamış, hayallerinden vazgeçmiş, kocasının yaşamını kolaylaştırmak için işe bile girmemiştir Şimdi her şeyi, iki çocuğun, köpeğin ve evin sorumluluğunu tek başına üstlenmek zorundadır Gerçeklik duygusunu yitirmiş, deliliğin sınırlarında gezinmektedir

Elena Ferrante, çarpıcı bir içtenlikle anlattığı hikâyede okuru terk edilmiş bir kadının iç dünyasında dolaştırırken, ikili ilişkilerin, özellikle de karı koca ilişkisinin derinliklerine davet ediyor Sen Gittin Gideli, “kocanın varlığı, daha doğrusu ihtiyaç anında varlığa dönüşebilecek olan yokluğu üzerine düşündürücü ve dokunaklı olduğu kadar, kadınlık hallerine ilişkin anlatımıyla da gülümseten bir roman

Yazar : Elena Ferrante

Yayınevi : Literatür Yayınları

Sayfa Sayısı : 204

Etiket Fiyatı : 12,00 YTL

Basım Tarihi : Ekim 2006

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com