Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuklara, kitap, okumayı, oyuncaklar, sevdiren

Çocuklara Kitap Okumayı Sevdiren Oyuncaklar

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuklara Kitap Okumayı Sevdiren Oyuncaklar

Çocuklara Kitap Okumayı sevdiren oyuncaklar

Televizyon karşısında mama yiyen, 3 yaşında bilgisayar oyunu oynamaya başlayan, bebekliğinden beri telefon görünce dayanamayan çocuklara kitap okutmak çok zor

Neyse ki müzikli, resimli ve eğlenceli kitaplar var Zaten 2-6 yaş arası çocuklara yönelik bu kitaplara "oyuncak kitap" deniyor Çocukların zihinsel gelişimine katkı sağladığı gibi bilgisayar, televizyon ve cep telefonuyla büyüyen yeni neslin dijital cihazlara olan ilgisini de faydalı bir alana çekiyor Bu oyuncak kitapları Türkiye'ye ilk getirenlerden birisi olan Erkan Altıntaş, okul öncesi eğitimin önemini kavrayan ailelerin yoğun ilgi gösterdiğini söylüyor Altıntaş sesli kitaplarıyla tanınan Pati Yayınları'nın sahibi Yeni bir kitapları var ki bunu çocuklar çok seviyor: Çocuklar için e-kitap/dijital kitap 2-6 yaş arası çocuklara yönelik dijital kitap hem masal anlatıyor hem de okutuyor Masalcı adı verilen bu kitap renkli ve çekici sayfalarıyla bilgisayar çağı çocuklarına kitabı sevdirecek nitelikte Bu sebeple eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Masalcı için "Bu kitabı sosyal sorumluluk projesi olarak görüyorum" diyor Ses sisteminin yüklü olduğu cihaza masal disketlerini ve sayfalarını takmanız yeterli Sayfaları çevirdikçe cihaz açılan sayfadaki metni anlatmaya başlıyor 8 ayrı masal disketi ve kitabı var Okumayı ve yazmayı hızlandıran kitap, çocukların düzgün bir diksiyonla konuşmasına da yardımcı oluyor Oyuncak kitaplar çocukların oynarken öğrenmesini sağlıyor Çocuklar diş fırçalamayı, giyinmeyi, hayvanları, seslerini ve çeşitli nesneleri bu kitaplar sayesinde öğrenebiliyor

BURCU HİLAL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com