Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, yılbaşı, öyküsü, özeti

Bir Yılbaşı Öyküsü Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Yılbaşı Öyküsü Kitabının Özeti

Bir Yılbaşı Öyküsü

Vladimir Dudintsev Ekim Devrimi'nden bir yıl sonra dünyaya gelen ve 1998 yılında yaşama veda eden bir Sovyet yazarı "Yalnız Ekmekle Yaşanmaz" romanı, yalnız ülkesinde değil, batıda da büyük ilgi yaratmış, hararetli tartışmalara yol açmıştı Kimilerine göre Stalin sonrası Sovyetler Birliği'ni en iyi anlatan romanlardan biriydi, kimileri ise romanı otoriter rejime cesur bir başkaldırı olarak değerlendiriyordu

Dudintsev uzun süre "Yalnız Ekmekle Yaşanmaz"ın yükünü taşıdı, farklı yorumlar karşısında bocaladı, zaman zaman "ben Sovyetler Birliği'ne sadık bir edebiyatçıyım" diyerek isyan etti

Bir Yılbaşı Öyküsü'nü yazdığında bu öykünün Türkiye'de bu kadar sevileceğini tahmin edemezdi İnsanlığın derin acılarını dindirmek için uğraş verilen bir araştırma laboratuarında "zaman öğretmen"in bilim insanlarına baykuş kılığında musallat oluşunun büyüleyici öyküsüdür bu

Bir yılbaşı öyküsüdür, 2008 yılıyla yüz yüze gelmek isteyenler için bire birdir:

"Ben bir peri masalı dünyasında yaşıyorum Bir peri masalı ülkesinde, imgemde canlandırdığım bir kentte Orada olağandışı yaşamları vardır insanların; ben de bu olağandışılıktan kendi payıma düşeni aldım"

Yazar : Vladimir Dudintsev

Yayınevi : Yazılama Yayınları

Sayfa Sayısı : 42

Etiket Fiyatı : 6,00 YTL

Basım Tarihi : Aralık 2007

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com